Tuorein sisältö

Videoarvostelu: Unity of Command II DLC-purskautus - Kursk Don 1942 Desert Rats

12.11.2023 klo 09.00 | Luettu: 1537 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Unity of Command II on mahdollisesti - jopa erittäin todennäköisesti - paras kevytstrategia, mitä on koskaan tehty. Se jatkaa Panzer Generalien kaltaisten “olutta ja rinkeleitä” -kevytnaksujen jalanjäljillä, tarjoten erittäin sujuvan mutta myös kiitettävän haastavan heksasotapelikokemuksen. Aiemman arvostelun jälkeen peliin on julkaistu myös liuta DLC-kampanjoita, jotka tuovat emopeliin niin uusia yksittäisiä skenaarioita kuin haastavia ja mielenkiintoisia kampanjoita euraasian sotanäyttämön eri suunnilta.

Tässä esitellystä kolmesta kampanjasta Desert Rats on heikoin esitys. Aiheena se on toki huikea - Pohjois-Afrikan sotanäyttämö on täynnä erikoisia taisteluja ja operaatioita, ja lisäri tarjoaa muun muassa näkökulmaa brittien ja italialaisten taisteluista Itä-Afrikassa, kun liittoutuneet nujersivat Italian siirtomaajoukot. Yleisesti ottaen kampanjan matsit vain ovat turhankin kapeita ja käsikirjoitettuja. Pelaajalle ei jää pelivaraa, ei tilaa manööveroida. Onhan se historiallista, mutta pelillisesti mälsää.
Don 42 taasen poukkaa itärintamalle toisen maailmansodan käännekohtaan. Neuvostoarmeija aloittaa suunnattoman vastahyökkäyksensä ja purkittaa Saksan joukot Stalingradiin. Siinä sivussa tapahtuu paljon muutakin. Donilta Dneprille yltävissä taisteluissa annetaan Saksan armeijalle rajuja kuoliniskuja, ja monet taisteluista ovat laajoja, monipuolisia ja liikkuvia. Tykkään.
Kursk DLC sisältää kaksi vastakkaista näkökulmaa vuoden 1943 suurimpaan taisteluun. Kurskin operaatiossa Saksan viimeinen suuri vastahyökkäys pysäytettiin, ja lisärin neuvostokampanjassa kuvataan sekä suurtaistelun että siihen liittyvien muiden operaatioiden etenemistä. Saksan näkökulmassa ei sotaa tietenkään voiteta, mutta pelaaja operoi joukoillaan hyvinkin haastavissa tilanteissa ja usein alivoimaisena Puna-Armeijan höökiä tulpaten. Puolustustaistelut on rakennettu taitavasti ja haastavasti. Tykkään.
Unity of Command II on päättömän hyvä ja kiinnostava strategiapeli, ja sen lisäkampanjat ovat yleensä erittäin laadukkaita. Niin nytkin. Desert Rats ei kuitenkaan yllä mielestäni nautintotasolla muiden kampanjoiden tasolle, mutta itärintamasota vei mukanaan sitäkin perusteellisemmin.


Suora linkki: https://youtu.be/GWNctKBOkvo
Saa kanavan tilatakin
Lisää Extra Life -videoita
Ps. Tilaa hyvä lehti, jos et ole jo? http://retrorewind.fi/tilaa

Pelikopteri esittää
(C) 2023 Mediapalvelut
Yhteistyössä: V2.fi

Toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku

Unity of Command 2
Tekijä / julkaisija: 2x2 Games, Croteam
Alustat: PC
https://unityofcommand.net


Kreikkalaisjoukkojen vastahyökkäys etenee Italian hallitsemaan Albaniaan. Mussolini härkki vähän väärää vastusta.


Saksan joukot ovat jäämässä liemeen vahvan neuvostohyökkäyksen edetessä.


Tuleeko Orelista seuraava Stalingrad?


Stalingrad. Nuff said.


Eräs vähemmän tunnetuista operaatioista itärintamalla. Mustameren rannalla sijaitseva Novorossijsk oli kiihkeiden taistelujen näyttämö, kun neuvostojoukot tekivät ensin maihinnousun saksalaisten selustaan ja aloittivat sitten myös maahyökkyksen Kurskin taistelujen jälkimainingeissa.

Lisää Extra Life -videoita

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Nightdiven Turok 3 -... Pelimoottorikehittäj... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova