Tuorein sisältö

Massiivimoninpelit täyttivät 30 vuotta

22.10.2008 klo 18.01 | Luettu: 5479 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Massiivimoninpelit täyttivät maanantaina pyöreitä vuosia kun Roy Trubshawn kehittämä monen pelaajan seikkailupeli MUD ehti 30 vuoden ikään. Suurimmalle osalle nykyisistä massiivimoninpelien pelaajista virtuaalimaailmojen historia saattaa ulottua vain World of Warcraftin julkaisuun asti, mutta todellisuudessa MMO-pelejä on pelattu jo vuodesta 1978 lähtien. Ensimmäiset pelit olivat tekstipohjaisia, kuten aikansa muutkin seikkailu- ja roolipelit.

Myöhemmin siirryttiin graafisiin massiivimoninpeleihin, joita edustivat mm. Meridian 59 ja The Realm. Modernin aikakauden aloittajana voidaan pitää Ultima Onlineä, joka näki päivänvalon vuonna 1997. Oletettavaa on, että toistaiseksi kehitetyt pelit ovat vain esimakua tulevasta, sillä mahdollisuudet erilaisten maailmojen ja pelien tekemiseen ovat valtavat. WoW:n voittokulun vanaveteen on jo syntynyt Warhammerin ja Age of Conanin -kaltaisia kilpailijoita.

Verkossa menneitä muistelemassa on myös MUD2:n kehittänyt Richard Bartle, joka pohtii syntymäpäivän merkityksellisyyttä.



Lähde: Massively

V2.fi | Matti Lintula
< Metal Slug 7:stä uus... Uskomaton Metal Gear... >

Keskustelut (6 viestiä)

kaktuz

Rekisteröitynyt 27.05.2007

22.10.2008 klo 20.19

ja yhtään laadukasta ei ole vieläkään tullut vastaan
lainaa
Duster

Rekisteröitynyt 03.01.2008

22.10.2008 klo 21.05

kaktuz kirjoitti:
ja yhtään laadukasta ei ole vieläkään tullut vastaan

Warhammer Age of Reconing on mielestäni hyvä kilpailija, mutta kieltämättä WoW on niin hiottu ja vimpan päälle viilattu kokonaisuus, että vaikea sitä on kenenkään kaataa.

WoW kun ei rajoitu pelkkään peliin vaan kaikki se uskomaton scene mitä WoW:n ympärille on rakentunut vain vahvistaa itse pelin pysyvyyttä. Melko mahdoton tehtävä on tuota kenenkään yrittää kaataa. Osaltaan WoW:n uskomatonta menestystä varmaan siivittää se, että se oli ensimmäinen MMO joka teki lähes kaiken oikein, vaikka lainasikin paljon elementtejä vanhoista MMO peleistä, ja sai mukaan paljon sellaisia pelaajia jotka eivät koskaan olleet MMO pelejä pelanneet.

Vaikea on uskoa että koskaan tulee toista vastaavaa ilmiötä kuin WoW, ainakaan ihan vähään aikaan.
lainaa
satunnaispelaaja

22.10.2008 klo 22.39

Tulis konsolillekkin joku hyvä MMORPG. En oo jaksanu koneella oikeen mitään ropetusta pelata, kun pitää asennella ja päivitellä, koneen päivittämisestä puhumattakaan mikä alkaa olla jo sen ikäinen että uusimmat pelit ei toimikkaan. Olis niin näppärää konsolilla, peli tupaan ja pelaamaan. Nojoo, Runescapea on tullu pelattua, sen helppous on siinä kun ei tarvi asentaa mitään ja se toimii melkeen missä koneessa tahansa missä on Java. Sitten on tullu pelattua tuota iän vanhaa Nevaria, se sentäs toimii :D

lainaa
diiab

22.10.2008 klo 23.56

wowil olis 40 miljoonaa enemmä ostajii ja pelaajii jos siin ei olis sitä vitun kk maksua.
lainaa
eki303

22.10.2008 klo 23.59

Kyllähän massiivimoninpeli tarjoaa, tyylilajina, mahdollisuuksia vaikka mihin, mutta toistaiseksi ollaan jumituttu yhteen, äärimmäisen yksinkertaiseen kaavaan, jota toistetaan lukemattomissa, vai hieman toisistaan poikkeavissa ympäristöissä. Luotetaan siihen että koska yksi menestyy tällä kaavalla, niin se on menestyskaava, eikä muuta tarvita.

Sitten lopputulos on se, että jollei koe WoWia mielekkääksi, niin koko MMO tarjonta on äärimmäisen yksitoikkoista ja tympäisevää. Ainoastaan EVE Online eroaa joukosta olemallla erilainen.

Mahdollisuuden ovat jokseenkin rajattomat, ja siksi onkin todella ällistyttävää kuinka vähän niistä on käytetty, tai kuinka vähän MMO pelisuunnittelijoita kiinnostavat mitkään mahdollisuudet. Toistaiseksi perinteisissä yksinpeleissä on huomattavasti enemmän pelillistä sisältöä kuin MMO peleissä. EVEä tietysti lukuunottamatta.

lainaa
UnReal

Rekisteröitynyt 11.04.2007

23.10.2008 klo 15.34

diiab kirjoitti:
wowil olis 40 miljoonaa enemmä ostajii ja pelaajii jos siin ei olis sitä vitun kk maksua.


Ja 90% enemmän ns. "runenaskeja". Tuskin jatkuvia kuluja korvataan pelkällä peruspelin hinnalla. Yrittäkäähän nyt jo ymmärtää -_-'
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova