Tuorein sisältö

Radiohead osoitti EMI:lle uuden ajan tuulet

09.10.2007 klo 12.17 | Luettu: 2120 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Radioheadin päätös myydä uutta albumiaan kotisivuiltaan internetin välityksellä ostajan määräämään hintaan, on laittanut levy-yhtiön pomoihin liikettä. Useat levy-yhtiöt ovat lähestyneet Radioheadia levytyssopimuksen merkeissä, yhtiöt haluavat päästä jaolle bändin uuden kiekon cd-markkinoinnista.

Julkisuuteen on vuotanut myös EMI:n sisäinen kuohunta, jonka Radioheadin nettijakelu sai aikaiseksi. Tietojen mukaan EMI:n omistaja Guy Hands lähestyi työntekijöitään luottamuksellisella sähköpostilla, jossa kuulutti tuoreita ideoita levy-yhtiön työkaluiksi digitaalisessa musiikkimaailmassa. Sähköpostissa Radioheadin toimintaan viitataan herätyskutsuna, jonka johdosta EMI:n pitää tarttua tiukemmin ottein digitaaliseen vallankumoukseen. Levyteollisuus on työntänyt päänsä piiloon ja tuijottaa vain laskevia cd-levymyyntilukuja. Digitaalisesta ympäristöstä pitäisi alkaa puhua mahdollisuutena.

Miten on mahdollista, että suuri ja mahtava EMI on liikkeellä kyseisen asian suhteen vasta nyt, vuosia liian myöhään. Kyseiset esimerkit eivät lupaa hyvää suurten levy-yhtiöiden reagointikyvystä. Digitaalista jakelua vastaan ei kannata enää taistella vaan sopeutua. Maailma muuttuu, Matti hyvä.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Intiaani vahvistaa N... Lindsay avohoidossa ... >

Keskustelut (1 viestiä)

Jarkko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

11.10.2007 klo 09.23

Hyvän kuuloinen levy, joskin taitaa avautua taas paremmin ajan ja ajatuksen kanssa. Kannattaa kyllä ehdottomasti maksaa, jos vain suinkin kykenee.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova