Tuorein sisältö

Kultaisesta Kompassista uusi traileri ja kova kohu

10.10.2007 klo 21.54 | Luettu: 1762 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Joulun näkyvimmin markkinoitu fantasiaspektaakkeli Kultainen Kompassi on saanut uuden tyylikkään trailerin, jonka voi katsoa Yahoo Moviesissa. Universumin Tomu -trilogian ensimmäinen osa kertoo orpotytöstä, jonka käsiin maaginen megaesine eksyy. Tarina sijoittuu maailmaan, jossa jokaisella ihmisellä on kumppaninaan puhuva eläinhenki.

Elokuvaa on syytetty etukäteen sekä alkuperäisromaanista poikkeamisesta, että uskollisuudesta sille. Esimerkkinä Catholic League usuttaa kristittyjä boikotoimaan elokuvaa, joka "opettaa lapsille ateismia". Vastauksena kohulle Nicole Kidman päästi suustaan sammakon: "sitä [käsikirjoitusta] on vesitetty vähäsen. En voisi tehdä tätä elokuvaa, jos se olisi vähääkään katolisuuden vastainen".

Universumin Tomu -trilogia tunnetaan nimen omaan katolisuuden vastaisena teoksena.

VAROITUS: ALLA JUONIPALJASTUKSIA.

Myöhemmissä vaiheissa kirjasarjaa päähenkilöt taistelevat lapsia ryöväävää kirkkoväkeä ja Jumalaa vastaan luopioenkeleiden avustuksella. Kultainen Kompassi on kirjasarjan "korrektein".

Kaiken tämän ohella Kultainen Kompassi on vuoden toinen fantasiaelokuva, jossa Kidman näyttelee yhdessä Daniel Craigin kanssa. Parivaljakon The Invasion on vuoden katkerimpia floppeja.

Menestys lippuluukuilla ratkaisee jälkimmäisten osien kohtalon, sanovat tuottajat. Kultainen Kompassi saapuu Suomeen 5. joulukuuta.

Lähteet: Catholic League, Brisbane Times, Cinemablend, Variety

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Terry Gilliamille vi... Star Trekiin nerokas... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova