Tuorein sisältö

Ruotsi suunnittelee yllätyskorttia euroviisuihin

14.11.2011 klo 00.42 | Luettu: 1939 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT on julkistanut vuoden 2012 Melodifestivalenille valittujen kappaleiden nimet ja tekijät. Joukosta valitaan Ruotsin tuleva euroviisu. Saman tien alkoi ruotsalaislehdissä spekulointi kappaleiden esittäjistä. Ruotsinsuomalaista muusikkoa Anna Järvistä veikataan Porslin-kappaleen esittäjäksi.

Artistiveikkauksissa on vilahdellut mm. vuoden 1999 euroviisuvoittaja Charlotte Perrelli (aik. Nilsson), joka edusti Ruotsia myös Belgradin Euroviisuissa kolme vuotta sitten. Tälläkin kertaa Perrellin kilpailukappaleen on säveltänyt Fredrik Kempe ja se on nimeltään The Girl.

Aiemmista Ruotsin edustajista myös Afro-Diten ja Lotta Engbergin arvellaan tekevän paluun Melodifestivalenille, Engbergin yhdessä Vikingarna-tähti Christer Sjögrenin kanssa. Viime vuosina Melodifestivalenilla menestyneistä artisteista kilpailuun ovat osallistumassa myös mm. Danny Saucedo, The Moniker, Sonja Aldén ja Andreas Johnson.

Suomalaisittain mielenkiintoisin nimi Melodifestivalenin artistispekulaatioissa on ruotsinsuomalainen muusikko Anna Järvinen, jota Expressen-lehti kaavailee Porslin-kappaleen esittäjäksi. Kappaleen sävellyksestä ja sanoituksesta vastaavat Björn Olsson ja Martin Elisson.

SVT julkistaa Melodifestivalenille valittujen kappaleiden esittäjät lähiviikkojen aikana.

(Lähde Satumaa/Yle.fi)


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Amanda Seyfried huij... 85-vuotias viisuvete... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova