Tuorein sisältö

Minijyrsin haastaa 3D-tulostimet

04.02.2012 klo 10.00 | Luettu: 8707 kertaa | Teksti: Samuel Kohtala

Viime aikoina läpimurtoaan tehneet 3D-tulostimet saivat uuden kilpailijan Rolandin kehittämästä minikokoisesta iModela iM-01 -jyrsimestä.

3D-tulostimet kirjaimellisesti tulostavat erilaisia muovilaatuja muodostaakseen kolmiulotteisia kappaleita. Jyrsin puolestaan muotoilee lähtökappaleen haluttuun malliin pienen pyörivän terän avulla. Molemmissa tekniikoissa on puolensa, mutta toistaiseksi minijyrsin vie voiton pintojen tarkkuuden ja viimeistelyn suhteen.

Rolandin vempain asettuu noin 1000 dollarin hintaluokkaan, kertoo Geeky Gadgets.


V2.fi | Samuel Kohtala
< Uusi ohjainpiiri tuo... Emma Watson kuulee ä... >

Keskustelut (5 viestiä)

perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

04.02.2012 klo 11.01

Kylläpä vaikean näkösen tuotteen jyrsi! Veikkaisimpa vaan että tulevaisuus on noissa printtaavissa tavaroissa sen takia, et niillä on parempia sovellusmahollisuuksia mm. sen takia et niihin saadaa erilaista materiaalia helpommin ja se, että niitä testataan jo lääketieteessä elinten tekemiseen. Toisin sanoen, toisella on rahoitus yhdysvaltojen puolustusvoimilta, toisella ei. Do the math.
lainaa
tyhmä

05.02.2012 klo 13.48

en ymmärrä. miten tulostimella voi tulostaa tavaraa
lainaa
LaaLaa

05.02.2012 klo 22.42

Ei tuolla ole mitään tulevaisuutta pidemmän päälle.
Ensinnäkään tuolla ei pysty tekemään mitään rakenteita, ainoastaan jyrsimään pintaa ja reikiä. Monimutkaisten laitteiden edellytys on kyky rakentaa sisäisiä, monimutkaisia ja liikkuvia osia.
Ensin tulee muovista rakentavia laitteita. Lopulta, varmaan 50n vuoden sisään, tulostimia, jotka pystyvät muokkaamaan materiaa atomitasolla miten tahansa ja mistä materiaalista tahansa.
lainaa
Napu_

06.02.2012 klo 10.12

Itse olen koulussa päässyt kokeilemaan rolandin hieman isompaa tulostinta. Ja esimerkiksi korujen vahamallit, valmiiden esineiden koekappaleet, merkkaukset, erilliset liikkuvat osat ja koriste-esineet hoituvat erittäin sutjakasti ja halvalla. Laserkoneessa on vikana kappaleiden hinta.

Periaatteessa laserilla ja jyrsimellä voidaan molemmilla valmistaa ihan samat jutut, 3d mallista.

"sisäisten ja monimutkaisten liikkuvien osien" valmistus on laserilla melko turhaa, sillä ne kappaleet valmistetaan aina semmoisesta muhasta joka ei kestä käyttöä laisinkaan. Toki ne voidaan maalata ja pistää koristeeksi pöydälle, mutta jyrsimellä voidaan rakentaa samat osat alumiinista. Kunhan vaan mallintaa sen oikein.

Itse ostan sitten isona muotoilijana itselleni jyrsiän.
lainaa
Napu_

06.02.2012 klo 10.15

Niin ja lisäksi tuohon on asennettavissa pyörivä pakka, sekä vaihtoehtoisia teriä tarkempaa viimeistelyä varten.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova