Tuorein sisältö

Neil Gaiman puhuu elokuvaprojekteistaan

29.10.2007 klo 01.39 | Luettu: 2231 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Sarjakuvista parhaiten tunnettu Neil Gaiman on kova nimi nykyään elokuvamaailmassakin. Tuore romanttinen fantasia Tähtisumua perustui miehen romaaniin ja samanlaisen käsittelyn ovat saamassa Coraline ja ehkä myös Neverwhere. Gaiman on myös yksi kohutun fantasian Beowulf käsikirjoittajista ja aikoo ohjata elokuvia itsekin.

Rotten Tomatoes haastatteli miestä projektien tiimoilta. Gaiman on kertonut varovansa, ettei hänen töillensä käy yhtä kehnosti kuin hänen hyvän ystävänsä Alan Mooren, joka on kuuluisa siitä, ettei hän tahdo olla sarjakuviensa elokuvakäännösten (From Hell, Constantine, The League of Extraordinary Gentlemen) kanssa missään tekemisissä. Gaiman yrittää etsiä taiteilijoita, joihin hän voi luottaa ja jotka todella ovat kiinnostuneita lähdemateriaalista.

Death: The High Cost of Living

The Sandmanin maailmaan sijoittuva Death tulee olemaan Gaimanin esikoisohjaus. Gaiman aikoo opetella elokuvantekoa lähtemällä tuottajansa Guillermo del Toron luo Hellboy II: The Golden Armyn kuvauksiin. Del Toro on lupautunut Gaimanin "suojaverkoksi".

Elokuvansa päärooliin, eli itsekseen Kuolemaksi Gaiman toivoo löytävänsä naisen, johon jokainen sukupuolesta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta rakastuu välittömästi: fiksun, suloisen, optimistisen ja tietyissä määrin haavoittuvaisen näyttelijättären.

Coraline

Gaiman on nähnyt Henry Selickin (Painajainen Ennen Joulua) ohjaamasta stop-motion-nukkeanimaatiosta koko elokuvan käsittävät juonitaulut ja muutaman minuutin varsinaista animaatiota. Gaiman pitää näkemästään ja toivoo, että materiaali jätettäisiin karheaksi, jottei elokuva näyttäisi tietokoneanimaatiolta (kuten The Corpse Bride hänen mukaansa näyttää).

American Gods

Useat ohjaajat ovat lähestyneet Gaimania asian tiimoilta. Gaiman on ollut myönteisellä mielellä, mutta ohjaajat eivät ole osanneet esittää visiota, vaan vaatineet sitä Gaimanilta, joka on huomauttanut, että jos hänellä sellainen olisi, hän olisi tehnyt elokuvan romaanin sijaan. Jos Gaiman saisi valita työhön kenet haluaa, palkkaisi hän edesmenneen Stanley Kubrickin, koska tämä ohjaisi loistavan elokuvan, jota hän inhoaisi (Gaiman viittaa Stephen Kingin ja Hohto-elokuvan suhteeseen). Myös Terry Gilliam kelpaisi Gaimanille, Gilliam kun on Gaimanin suosikkiohjaaja.

Tähtisumua

Gaiman jännitti suuresti, mitä elokuvasta tulee. Lopputulokseen hän on erittäin tyytyväinen. Hän pitää kirjaansa uskollisesti noudattaneista kohtauksista ja yhtä lailla suurimmista muutoksista, kuten kapteeni Shakespearesta. Erityisesti Gaiman pitää pääosaa esittäneestä Charlie Coxista, joka kasvoi elokuvan aikana nörtistä täysiveriseksi sankariksi.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kolmas Underworld on... Pussycat Doll kuuman... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (1 viestiä)

manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

29.10.2007 klo 07.34

Huhhuh. Tässähän meikäpoika sekoaa. Selick tekee Coralinea, American Gods mahdollinen, Neverwherekin. Aijaijai.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova