Tuorein sisältö

Ruisrock lupaa kymmenen hyvää erityisryhmille

20.06.2012 klo 11.49 | Luettu: 1199 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Turun Ruissalossa 6.-8.7. juhlittavan Ruisrockin vuoden 2012 tavoitteena on tehdä festivaalista entistä saavutettavampi. Festivaalien saavutettavuus tarkoittaa sitä, että tapahtuman suunnittelussa huomioidaan festivaalikävijöiden erityistarpeita, jotka voivat liittyä esimerkiksi alueelle saapumiseen, alueella liikkumiseen, ruoka- ja juomapalveluihin tai tapahtuman viestintään. Ruisrock toteutti huhtikuussa saavutettavuuskyselyn, joka oli suunnattu aikaisempina vuosina festivaalilla käyneille sekä saavutettavuuden asiantuntijoille.

Ruisrockin viestinnällistä saavutettavuutta on parannettu selkokielisillä internet-sivuilla (www.ruisrock.fi/fi/selko). Juuri avatulla sivulla festivaali-info on muutettu niin rakenteellisesti kuin sisällöllisestikin mutkattomaksi. Tänä kesänä Ruisrock informoi myös entistä tarkemmin esteettömän festivaalin käytännöistä ja festivaalialueen opasteissa saavutettavuus saa erityishuomiota.

Festivaalialueella Turun Ruissalossa saavutettavuusprojekti näkyy tänä kesänä monin tavoin. Uudet ja parannetut inva-katsomot nousevat neljän isoimman lavan ääreen ja inva-parkkipaikka mahdollistaa alueelle saapumisen niille, joille se ilman autoa olisi mahdotonta. Lisäksi valaistusta parannetaan, inva-vessojen ja levähdyspaikkojen määrää lisätään sekä festivaalialueella tulee kiertämään yleisiä avustajia.

Yhteistyökumppaneina saavutettavuusprojektissa ovat toimineet Kynnys ry:n Turun toimikunta, RAY sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö.

- Toivomme Ruisrockin esimerkin kannustavan muitakin tapahtumajärjestäjiä kehitystyöhön. Pienikin oikeanlainen parannus saattaa olla ratkaiseva onnistuneen tapahtuman tae vammaiselle henkilölle, toteaa Kynnys ry:n aluesihteeri Olli Nordberg

Ruisrockin 10 saavutettavuuslupausta kesälle 2012:

1. Rakennamme esteettömät katsomokorokkeet kaikille isoille lavoille
2. Lisäämme valaistusta festivaalialueella
3. Lisäämme festivaalialueiden inva-wc:iden määrää
4. Parannamme mahdollisuuksia saapua festivaalille järjestämällä inva-parkkipaikan sekä selkeyttämällä sisäänpääsykäytäntöjä
5. Lisäämme festivaalialueen levähdyspaikkoja
6. Hankimme yleisavustajia auttamaan festivaalikävijöitä erityisesti saavutettavuuteen liittyen
7. Parannamme viestinnän saavutettavuutta tekemällä Ruisrockin nettisivuille selkokieliset sivut
8. Koulutamme henkilökuntamme entistä tietoisemmaksi saavutettavuudesta
9. Viestimme saavutettavan festivaalin käytännöistä entistä tehokkaammin ja informatiivisemmin
10. Lupaamme ottaa huomioon saavutettavuuden Ruisrockissa myös tulevina vuosina




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Eppujen turbohifiste... Ruisrockin viimeinen... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova