Tuorein sisältö

Ilosaarirock julkaisi valovoimaisen uutisen

11.07.2012 klo 07.02 | Luettu: 3108 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Joensuun Ilosaarirockiin tehdään näyttävä ympäristövalaisuteos, joka on suurin festivaalialueen uimarannalle, Linnunlahdelle koskaan tehty ympäristövalaisu.

Teoksessa valaistaan hiekkarannan reunustalla olevia puita sekä vettä. Lisäksi teoksessa käytetään niin sanottuja ilmaelementtejä ja taivasheittimiä. Myös rannalla sijaitsevan, rytmimusiikkiin keskittyvän Rentolavan yleisöä värjätään ja muutenkin koko ranta-aluetta koristellaan valoilla ja väreillä.

Tämän lisäksi sisääntuloportteja ja muita yksityiskohtia valaistaan ja VIP-alueesta tehdään entistäkin näyttävämpi visuaalinen kokonaisuus festivaalin muun valaisun ohella.

Ympäristövalaisussa käytetään erittäin energiatehokasta laitteistoa, joten teoksen ympäristökuormitukset ovat poikkeuksellisen vähäiset.

Näyttävän valaistuksen suunnittelee valotaiteilija Kari Kola, joka on aiemmin suunnitellut ja toteuttanut mm. Turun Kulttuurivuoden lopettajaisiin suuren ympäristövaloteoksen Valon Silta ja useita muita useiden hehtaarien kokoisia valoinstallaatioita sekä ympäristötaideteoksia ympäri maailmaa.

Ilosaarirock järjestetään Joensuun Laulurinteellä 13. - 15.7.2012.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Infoa Ilosaarirockin... Aerosmithin tuore vi... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova