Tuorein sisältö

Cleaning Women säestää mykkää venäläistä

15.01.2008 klo 13.55 | Luettu: 7600 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Cleaning Women on säveltänyt musiikin neuvostoliittolaiseen mykkäelokuvaan Aelita-Marsin Kuningar (1924). Rytmikkään kolmikon futuristinen livesäestys lennättää scifi-elokuvaklassikon tälle vuosituhannelle yhtyeen soittaessa valokokankaan. Esitys on nähtävillä Helsingissä Bio Rexissä sunnuntaina 20.1. kello 19.00.

Yakov Protazanovin ohjaamaa Aelita -elokuvaa pidetään yhtenä ensimmäisinä täyspitkinä scifi-elokuvina ja se oli neuvostoelokuvan suursatsauksia. Upeat lavastukset yhdistyvät camp-tyylisesti tulevaisuudenvisioihin. Elokuva kuvaa paitsi neuvostoarkea, myös vallankumouksellisesti elämää Marsissa. Elokuva voidaan nähdä edelläkävijänä mm. Metropolikselle.

Cleaning Women on esiintynyt vuodesta 1996 ja saavuttanut kulttimainetta itse tehtyjen soittimiensa, hurjien live-esiintymisten ja visuaalisuutensa johdosta. Levyjä on ilmestynyt kaksi. Yhtye on keikkaillut ahkerasti ulkomailla, varsinkin pohjoismaissa, Venäjällä, Keski-Euroopassa sekä Kiinassa ja Kanadassa. Aelitan lisäksi yhtye on säveltänyt musiikin kolmeen muuhunkin mykkäelokuvaan ja säestänyt niitä livenä. Yhtyeen Venäjän kiertueesta kertova dokumentti Cleaning Up!(2001) oli Jussi-ehdokkaana parhaasta suomalaisesta dokumenttielokuvasta.

10 euron hintaiset liput myynnissä LippuRexissä. Elokuvan kesto n. 105 min. Elokuva on tekstitetty suomeksi.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Sunrise Avenue kerää... Lauri Tähkä jahtaa E... >

Keskustelut (1 viestiä)

hepoluoto

15.01.2008 klo 14.11

Muuten hyvä, mutta tuo säestys ei sinänsä ole mikään uutinen. Cleaning Women (nimi kirjoitettu otsikossa väärin) säesti Aelitaa jo vuosia sitten Tromssan filmifestareilla. Ei siinä mitään, hieno kokemus se oli.
lainaa

Kirjoita kommentti


101


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova