Tuorein sisältö

'Rock on kuollut, murhattu' - Gene Simmon paljasti syyllisen rockin kuolemaan

20.06.2015 klo 21.40 | Luettu: 6895 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

KISSin Gene Simmons aiheutti taannoin paljon parran pärinää 'rock on kuollut' -kommentillaan (V2.fi-uutinen).

Rockin kuolemalla Simmons tarkoitti musiikkibisneksen rakenteiden ja sen myötä mahdollisuuksien kuivumisella - ilman levy-yhtiöiden tukea aloittelevien rock-tyyppien on erittäin vaikea päästä suurempaan menestykseen.

"But for performers who are also songwriters — the creators — for rock music, for soul, for the blues — it's finally dead. Rock is finally dead. Rock did not die of old age. It was murdered"

Planet Rockin haastattelussa Simmons on jatkanut ajatuskulkuaan. Fanit tappoivat rockin!

- Fanit - suuri massa on päättänyt, musiikin pitää olla ilmaista. Tämä ei vahingoita KISSiä, me olemme olleet kuvioissa jo pitkään ja tulemme mukavasti toimeen. Mutta tämä tappaa tulevan 'Elviksen'...tai 'KISSin'. Levy-yhtiöt rahoittivat bändejä, he antoivat ennakkoa ja vaikka levy floppasi, sait pitää rahat. Missä muussa kuin musabisneksessä vastaava oli mahdollista? Kun menet pankkiin ja firmaan lainaamasi rahat palavat konkurssissa, et todellakaan välty maksamasta lainaasi takaisin.

- Aikoinaan levy-yhtiöt olivat kuin taivaan lahja. Ne olivat ahneita, totta, mutta he halusivat tehdä rahaa kuten sinä. Jos ei olisi ollut levy-yhtiöitä, ei olisi punkkia tai Sex Pistolsia. Varmaan olisi punkkia mutta se olisi jäänyt ilman levy-yhtiöitä pieniin klubeihin. Punkista ei olisi koskaan tullut suurta menestystarinaa.

- Seuraavalla 'Elviksellä' ei ole mahdollisuuksia. Fanit tappoivat musiikkibisneksen perusrakenteet. Miettikää Englantia ilman puntaa, rahaa. Kaikki olisi ilmaista? Se olisi täysi kaaos.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Himos Juhannuksen 17... Eddie Van Halen ei k... >

Keskustelut (4 viestiä)

Minä

20.06.2015 klo 22.50 8 tykkää tästä

Aika jyrkästi sanoo Gene mutta tarkemmin ajatellen onhan tuossa aika perää! Ei monikaan enää ostele levyjä kaupasta vaan kuuntelevat sen Spotifystä/YouTubesta yms.

Eihän sitä paitsi enää mikään bändi yllä samoihin listalukemiin, mitä viel 80-luvullakin nähtiin? Think about it!
lainaa
Jetti

20.06.2015 klo 22.55

...niin onhan se ikävää ettei kukaan enää osta levyllistä paskaa sen takia että joukossa sattui olemaan muutama mukiin menevä kipale.

Artistit ovat ihan itse tappaneet bisneksensä.
Fanit vain tulivat järkevimmiksi.
lainaa
Rock4ever

20.06.2015 klo 23.14 2 tykkää tästä

Samaa mieltä Genen kanssa. En itsekkään ole maksanut musiikista vuosikausiin ja sama koskee perheen lapsiakin. He eivät enää kinua uusinta Robinin tai Antti Tuiskun cd:tä, vaan Spotifyn ilmaisversio ja Youtube ovat korvanneet meidän perheen musiikkiostokset.
lainaa
hiodsffdsjpijpi

21.06.2015 klo 00.56

Onhan se joo ihan älytöntä että ennen maksettiin kiltisti tai kuunneltiin jotain c-kasettiradionauhoituksia mutta nyt löydät minkä tahansa kappaleen satana versiona youtubesta, suurimmassa osassa lopputeksteissä lukee että "en pyri rikkomaan tekijänoikeuksia"

Mutta no aika usein piraattipiireissähän törmää siihen valkoritariajatteluun että taiteella ei saa tienata vaan sen pitää olla kaikkien saatavilla ilmaiseksi. Tämä ei tosin nykyään selitä kuin 0,5% viiden sormen alennuksesta

Vaan eipä sillä kyllähän näitä uusia Robineita ja muita tuolta netin kauttakin nousee
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova