Tuorein sisältö

Klassikkoleffa Sukellusvene U-96 bootataan

25.06.2015 klo 20.30 | Luettu: 4573 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Saksalainen sotaelokuvaklassikko Sukellusvene U-96 (Das Boot) kuvataan uusiksi. Tämä ei ole Hollywoodin vika sen enempää kuin on seuraava Tuntematon sotilaskaan, vaan kyllä Euroopassakin osataan: alkuperäinen studio Bavaria Film on suunnitelman takana. Bavaria aikoo pistää myös vähemmän tunnetut elokuvansa kierrätykseen.

Sukellusvene U-96 sijoittuu toisen maailmansodan päiviin ja pyrkii kuvaamaan uskottavasti klaustrofobisissa tunnelmissa elävien sotilaiden koettelemuksia. Alkuperäinen elokuva kisasi kuudesta Oscarista ja tienasi jopa Yhdysvalloissa oikeaa rahaa. Elokuvasta on olemassa lukuisia versioita, joista mainittakoon minisarja ja ohjaajan versio.

Lothar-Günther Buchheimin romaaniin perustuvan alkuperäisen elokuvan ohjasi ja kirjoitti Wolfgang Petersen. Hän katosi planeetalta, kun katastrofileffan The Poseidon Adventure uusi versio Poseidon floppasi.

Lähde: Variety

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Emma Watson jännärii... Radiohead äänittää u... >

Keskustelut (3 viestiä)

Matrose

25.06.2015 klo 23.56 2 tykkää tästä

Miksi? Alkuperäisestä on vaikea pistää paremmaksi. Se kun on elokuvaksi harvinainen tapaus, koska esittää hyvin kirjan tarinaa.
lainaa
Felix

27.06.2015 klo 01.46

Oikeastaan mahdotonta pistää paremmaksi, kun U-96 on varsinkin 6 osaisena minisarjana paras koskaan tehty sotaelokuva.
lainaa
jepiofddfsjpio

27.06.2015 klo 13.53

Matrose kirjoitti:
Miksi? Alkuperäisestä on vaikea pistää paremmaksi. Se kun on elokuvaksi harvinainen tapaus, koska esittää hyvin kirjan tarinaa.


Eihän sen tarvitse olla parempi, riittää että se tekee rahaa. Itsekään en ole optimistinen enkä pidä ahneudesta mutta jos oma työpaikka riippuisi jostain rebooteista niin tulisi varmaan tehtyä
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova