Tuorein sisältö

Tahdotko samalle LP:lle Ozzyn ja Zeppelinin kanssa? Joukkorahoituskampanjassa painetaan vinyylille mitä tahansa

15.07.2015 klo 17.00 | Luettu: 1060 kertaa | Teksti: Erkki Mervaala

Yhdysvaltalainen Super Specific Vinyl on Demand (SSVoD) tarjoaa hiljattain IndieGoGossa käynnistyneessä joukkorahoituskampanjassa kenelle tahansa mahdollisuutta saattaa mieleistään musiikkia vinyylimuotoon. Kuukauden kestävän kampanjan tarkoituksena on kerätä 20 000 dollaria ja tuottaa 7- ja 12-tuumaisia vinyylilevyjä vaikka yhden kappaleen painoksina.

Palvelu toimii niin, että rahoitussumman mentyä läpi lähdemateriaali lähetetään SSVoDille tiedostona, joka sitten painetaan vinyylille. Jos kampanjatavoite saavutetaan, jokainen vinyyli toimitetaan vielä tämän vuoden sisällä kotiin puhtaalla valkoisella etiketillä varustettuna. Käytännössä mitä tahansa musiikkia voi saada painettua muutaman kymmenen dollarin hintaan.

35 dollarilla saa kaksi kappaletta (kesto enintään 4:30) sisältävän seiskatuumaisen sinkun. 12-tuumaiselle vinyylialbumille musiikkia mahtuu 22 minuuttia per puoli. 50 dollarilla saa teetettyä yhden kokonaisen albumin, 65 dollarilla saa oman mixtape-albumin, joka voi sisältää mitä tahansa musiikkia. Lätyn hinta tippuu, mitä enemmän maksaa: Satasella saa jo viisi seiskatuumaista, 150 dollarilla viisi 12-tuumaista ja niin edelleen. Postikulut tulevat luonnollisesti vielä päälle.

Tekijänoikeudet koskevat kampanjan kautta tilattavia älpeitä siinä mielessä, että tilaajan on omistettava laillinen kopio SSVoDille lähetettävästä materiaalista tai omistettava itse tekijänoikeudet materiaaliin. Toisin sanottuna palvelun kautta on mahdollista saada omaa musiikkiaan samalle vinyylille vaikkapa Black Sabbathin tai Led Zeppelinin kanssa. Ihan villi idea.

Katso kampanjan video alta:


V2.fi | Erkki Mervaala
< Batman-klassikosta T... FL Studion Alpha-ver... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova