Tuorein sisältö

12 tuumaa -kirja ylittänyt joukkorahoitustavoitteensa jo 2000 eurolla!

17.09.2015 klo 15.00 | Luettu: 1528 kertaa | Teksti: Erkki Mervaala

Mesenaatti.me-joukkorahoituspalvelun kautta rahoitustaan keräävä kirja 12 tuumaa – tarinoita suomalaisista levykaupoista on ehtinyt kerätä jo yli 6000 euroa kampanjallaan. Kampanjan alkuperäinen 4000 euron tavoite on siis saavutettu jo yli puolitoistakertaisesti.

Loppuvuodesta ilmestyvää kirjaa varten on tehty lähes 50 haastattelua, joiden avulla on saatu muodostettua syvällinen kuva monen suomalaisen levykaupan historiasta. Ääneen pääsevät niin aktiivisia kuin lopettaneitakin levykauppiaita muun muassa Helsingistä, Tampereelta, Kuopiosta ja Kotkasta. Vastaavanlaista kirjaa ei ole aikaisemmin
Suomessa julkaistu.

Kirjan ovat toteuttaneet noin 20 musiikkiharrastajan työryhmä. Projektia vetävä Anssi Mononen on positiivisesti yllättynyt kampanjan saamasta suosiosta. Kampanja on lähtenyt hyvin käyntiin, vaikka kirjan mainostamiseen on käytetty Monosen mukaan vain 170 euroa.

Jo ennen julkaisuaankin kirja on saanut jonkin verran negatiivista palautetta siitä, että moni levykauppa on jäänyt kirjan ulkopuolelle. Monosen mukaan tämä johtuu siitä, että kirjan artikkelit ovat pitkiä ja syvällisiä, eikä kaikkia levykauppoja olisi pystytty käsittelemään yhtä suurella pieteetillä. "Jokaisessa tekstissä on syvyyttä ja niistä riittää luettavaa pitkäksi aikaa", Mononen kertoo.

Projektin vaiheita voi seurata sen Facebook- ja Twitter-tilien kautta. Mesenaatti-kampanjan sivu löytyy täältä. Kampanja jatkuu syyskuun loppuun asti.

V2.fi | Erkki Mervaala
< Päivä pilalla: Holly... Uudesta Rollarit-alb... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti


174


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova