Tuorein sisältö

Zootropolis on "kaikkien aikojen toiseksi menestynein alkuperäiseen ideaan perustuva elokuva"

07.06.2016 klo 18.00 | Luettu: 5833 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Disney-animaatio Zootropolis - eläinten kaupunki on ylittänyt miljardin dollarin rajan. Asiaa on juhlittu erilaisilla otsikoilla ja väittämillä.

Zootropolis on kaikkien aikojen toiseksi menestynein alkuperäiseen ideaan perustuva elokuva. Tämä on totta, jos olemme hyvin ankaria. Se on selvää, että jatko-osat ja uudet versiot ovat vanhan toistoa. Jurassic Park perustuu romaaniin, Frozen perustuu hyvin löyhästi satuun Lumikuningatar ja Titanic tavallaan perustuu historiaan, vaikka se kertookin fiktiivisten hahmojen tarinan. Zootropolis ja kaikkien aikojen tuottoisin elokuva Avatar eivät perustu mihinkään.

Zootropolis on sijalla 26. tuottoisimpien elokuvien listalla (ja se ohittaa pian Yön ritarin). Leffa on sijalla 4. tuottoisimpien animaatioiden listalla (edellä ovat vain Frozen, Kätyrit ja Toy Story 3). Se on tämän vuoden toiseksi tuottoisin elokuva (ykkönen on Captain America: Civil War).

Jatko-osa ei ole kehitteillä vielä. Ohjaajat Byron Howard ja Rich Moore ovat kertoneet, että ensimmäistä osaa varten suunniteltu maailma on hyvin yksityiskohtainen, joten he haluaisivat jatkaa sen tutkimista ja palata leffasta leikatun materiaalin pariin. Ohjaajat eivät tiedä vielä, aikovatko he parittaa päähenkilöt eli pupun ja ketun romanttisesti. He tuumivat, että osa yleisöstä pettyy päätökseen joka tapauksessa.

Lähde: Slashfilm

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Arrow-universumia si... Retrofest Kaks pääst... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (5 viestiä)

Str

07.06.2016 klo 18.55 1 tykkää tästä

Turrit on hiljainen enemmistö :D
lainaa
kensident

07.06.2016 klo 20.59

Zootopia on yleisemmin käytetty nimi. Hirvittävä virhe ja tragedia.
lainaa
Destev

08.06.2016 klo 09.58 1 tykkää tästä

En sanois Avatariakaan niin hirveän originaaliks. Se on selkeä Disneyn Pocahontasin uudelleen filmatisointi, jonka ainoa ero siihen on scifi-universumi.
lainaa
Reisk

08.06.2016 klo 11.17

"alkuperäiseen ideaan" ??

Mitä vattua minä luen ?!? Hemmetin hyvä pätkä kyllä mutta että originaali idea ?? Älkää nyt jaksako.
lainaa
Buaa

09.06.2016 klo 08.57 1 tykkää tästä

Destev kirjoitti:
En sanois Avatariakaan niin hirveän originaaliks. Se on selkeä Disneyn Pocahontasin uudelleen filmatisointi, jonka ainoa ero siihen on scifi-universumi.


Katso vielä Disneyn Atlantis. Siinä on se scifi-puoli katettu. Atlantis-leffassa on eristyksissä oleva (sininen) alkuperäiskansa, jonka tavalliset ihmiset löytävät. Näillä alkuasukkailla on omat henkivoimansa joita pahat ihmiset haluavat hyödyntää, vaikka se tarkottaisikin koko kansan tuhoamista. Leffasta löytyy myös sama armeijan ylipäällikkö -pahis, joka lopulta kuolee, kun sankari puolustaakin tätä alkuperäiskansaa uusien ystäviensä kanssa. Avatarissa ei ole kyllä mitään omaperäistä tai uutta. Sysipaska leffa!
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova