Tuorein sisältö

Joulukuussa seikkailee viimeinen jedi? Väärin: viimeiset jedit.

17.02.2017 klo 19.46 | Luettu: 3250 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Uutinen ei nörtimmäksi muutu.

Kumpi on "viimeinen jedi": Luke Skywalker vai Rey? Onko mahdollista, että joku muu on todellinen viimeinen jedi - jonkin ihmeellisen määritelmän mukaan? Pötyä. Jedit ovat niitä tyyppejä, jotka heiluttelevat vihreää ja sinistä miekkaa.

Revenge of the Sith tarkoittaa, että sithien järjestö kostaa, ja Return of the Jedi tarkoittaa, että jedien järjestö palaa. Seuraava otsikko The Last Jedi tarkoittaa, että viimeiset jedit seikkailevat.

Asia on vahvistettu, sillä vaihtoehtoiset nimet kuten Les Derniers Jedi, Los Últimos Jedi ja Gli Ultimi Jedi tarkoittavat suomeksi "Viimeiset jedit".

Jos jedejä olisi vain yksi, nimet olisivat (Google Translatella leikkivän allekirjoittaneen mukaan) Le Dernier Jedi, El Último Jedi ja L'ultimo Jedi.


Lähde: Slashfilm

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Keväällä riittää roc... Rufio! Rufio! Hook-e... >

Keskustelut (3 viestiä)

Wegetzu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 08.08.2008

17.02.2017 klo 20.48 2 tykkää tästä

Eikös tämä ollut jo tiedossa? "The Jedi" "The Sith" enemmän tai vähemmän aina tarkoittanut useampia kyseisessä universumissa.
lainaa
hfoeswvgiohs

17.02.2017 klo 21.07

Tekisköhän Windukin paluun... Kun Maulkin palasi puolikkaana pudotuksesta niin helposti Windu palaa pudottuaan kaltevalle pinnalle. Tässä mennään vielä ihan sarjismaailmaan että Quigonkin elottuu

Mutta tietysti nimi on tuo. Satavarmastihan leffan alussa on kaksi jediä (ainakin). Huoli on lähinnä palstoilla ollut että nimileikkinä alussa on kaksi mutta lopussa enää yksi (Rey). The Last Jedi muuttuu The Last Jediksi ja yleisö kohahtaa kuten "I am your fatherin" aikana aikoinaan
lainaa
Refloni

Rekisteröitynyt 08.01.2017

18.02.2017 klo 00.45 3 tykkää tästä

"Jedi" on tosiaan sekä yksikkö että monikko. "2 jediä" kääntyy muotoon "2 jedi".

Luke tapetaan ikänsä vuoksi melko suurella todennäköisyydellä. "Vanhan viisaan mestarin kuolema" on klisee, joka on nähty tässäkin elokuvasarjassa moneen otteeseen.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova