Tuorein sisältö

Christopher Nolanin sotaelokuva on matalan ikärajan triptyykki

16.03.2017 klo 12.28 | Luettu: 3374 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Christopher Nolanin ohjaus Dunkirk on saanut ikärajan PG-13 "intensiivisen sotakokemuksen ja kiroilun" vuoksi. Heinäkuussa valmistuva leffa on siis tyystin eri maata kuin tuorein iso sotaelokuva Hacksaw Ridge - aseeton sotilas, jossa väkivalta on harvinaisen rumaa.

Dunkirk kertoo Dunkerquen evakuoinnista. Saksalaiset saivat liittoutuneet satimeen toisen maailmansodan aikana, mutta yli 338 000 sotilasta onnistuttiin evakuoimaan Ranskasta Iso-Britanniaan ja täydellinen katastrofi vältettiin.

Nolan on paljastanut, että elokuva panostaa kolmeen näkökulmaan. Monien rannalle jumiutuneiden sotilaiden koettelemus kesti viikon. Laivaston näkökulmasta keskeisimmät tapahtumat kestivät päivän. Taisteluun osallistuneilla lentokoneilla oli bensiiniä tunniksi. Nolanin mukaan tarina on hyvin yksinkertainen, mutta näiden näkökulmien yhdistäminen tekee rakenteesta mutkikkaan.

Mukana ovat mm. Tom Hardy, Cillian Murphy, Mark Rylance ja Kenneth Branagh.


Lähde: Collider

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Metallican Suomen ke... KISS-rumpalin viimei... >

Keskustelut (4 viestiä)

RandomSwinger

16.03.2017 klo 19.15

Tämä oli kyllä odotettavissa mutta eihän tässä elokuvan lopputuloksen kannalta mitään järkeä ole. Tuleeko kellään mieleen mitään mutta PG-13 sotaelokuvaa?
lainaa
isfdhopishdv

16.03.2017 klo 22.20 2 tykkää tästä

Nolan osaa kertoa tarinan ilman irtopäitä
lainaa
eeroteero

17.03.2017 klo 13.27 2 tykkää tästä

RandomSwinger kirjoitti:
Tämä oli kyllä odotettavissa mutta eihän tässä elokuvan lopputuloksen kannalta mitään järkeä ole. Tuleeko kellään mieleen mitään mutta PG-13 sotaelokuvaa?


Päivä ilman sotaa.
lainaa
Hophep

17.03.2017 klo 15.23

Kolmannessa Batmanissa alkoi jo vähän ikäraja häiritsemään, varsinkin kun poliisit ryntäävät suoraan luoteja päin eikä oikein mitään tapahdu niin tuli vähän sellanen fiilis että larppaajat ovat vallanneet kadun.
Toivottavasti ei toistu tämän kanssa.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova