Tuorein sisältö

Frankensteinin morsian on menossa Frankensteinin isän isälle

18.04.2017 klo 17.30 | Luettu: 3373 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Bill Condon neuvottelee The Bride of Frankenstein -elokuvan ohjaamisesta. Leffa kuuluu samaan sarjaan kuin uusi, nykyaikaan sijoittuva The Mummy, joka valmistuu kesäkuussa.

30-luvun Frankensteinin morsian on yksi Condonin suosikkielokuvista. Hän löi itsensä läpi Oscar-palkitulla draamalla Frankensteinin isä (Gods & Monsters), joka kertoo kahden ensimmäisen Frankenstein-elokuvan ohjaajasta James Whalesta. Condonin suurimpia hittejä ovat Twilight-saagan päätösosat ja Disneyn uusi Beauty and the Beast - Kaunotar ja hirviö.

Alkuperäisessä Frankenstein-romaanissa tohtori Frankensteinin luoma hirviö vaatii itselleen elämänkumppanin. Kun tohtori ei tottele, hirviö surmaa tohtorin morsiamen. 30-luvun elokuvassa naispuolinen hirviö ehtii peräti kiljaista.

Tulevasta elokuvasta ei tiedetä paljoa. Leffassa on jonkinmoinen feministinen taso ja hirviöt ovat älykkäitä, kuten romaaninkin hirviö on. Miespuolista hirviötä näyttelee tähän tietoon Javier Bardem.

Miksi "ensimmäinen" leffa panostaa morsiameen? Ehkäpä siksi, että elokuvat I, Frankenstein (2014) ja Victor Frankenstein (2015) floppasivat. Tohtoria ja herra hirviötä on käsitelty lukemattomissa yhteyksissä.

Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Slayerin Tom Araya k... Fast & Furious 8 kii... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova