Tuorein sisältö

Spider-Man 3:sta on leikattu uusi versio

30.05.2017 klo 22.35 | Luettu: 2220 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Yhdysvaltain Amazon myi ja vuokrasi uutta versiota Spider-Man 3:sta viikonloppuna. Se oli virhe: uusi versio eli "Editor's Cut" on osa trilogiaboksia, joka julkaistaan vasta parin viikon kuluttua.

Huhut kertoivat uudesta versiosta jo aiemmin. Se on luonnollisesti herättänyt mielenkiintoa: leffalla on ystäviä, mutta se on trilogian kritisoiduin osa, joka auttoi sekoittamaan (yhä sekaisin olevat) tulevaisuuden suunnitelmat.

Raporttien mukaan "editorin versio" vain hioo yksityiskohtia. Leffasta on poistettu pieniä pätkiä ja muutama kohtaus, kuten sankarin ja vuokraisännän tyhjänpäiväinen keskustelu. Symbiootin korruptoima Peter Parker tanssii yhä uho päällä.

Muutamaa vaihtoehtoista otosta ja musiikkivalintaa käytetään. Parannuksen tehneen Hiekkamiehen poistetusta hiekkalinnakohtauksesta nähdään ainakin osa. Uusi versio on alkuperäistä lyhyempi, joten se ei ole fundamentalistifanien vaatima saavillinen puuroa.

Ei enää tätä:


Lähde: io9

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< District 9 -ohjaaja ... Huhtikuussa kuolleen... >

Keskustelut (1 viestiä)

pvgishpbirfr

31.05.2017 klo 21.42 3 tykkää tästä

Lyhyempi? Jos jotain niin Venomille olisi pitänyt saada tunti lisää... ja sen tunnin olisi oikeastaan pitänyt kattaa pari vuotta. Näyttää miten suuttunut Topher Grace bodaa itsensä hirmukuntoon ja sitten saa symbiootin niskaansa

Muuten leffa oli ihan ok. Thomas Haden oli täydellinen Hiekkamies ja Hämiksen symbiootti-vääntökin oli ihan jees lukuunottamatta sitä parin minuutin montaasia, jota en edes ekalla teatterikatselukerralla huomannut, mutta näissä leffoissa on aina ollut ne Raimin ylipirteät elementit joten ei tuokaan tuhonnut mitään. Lisäksi noin periaatteessa pidin Topherin valinnasta, hän on sopivasti sellainen Peterin kaltainen nyhvö (vaikka alkuperäinen Eddie ei mikään keppi olekaan), anti-Peter joka hermostuu kun Peter ja Hämis tuhoavat kaiken. Ainoa ongelma oli että Venom syntyi ja vartin päästä oli lopputekstit.

Tämä directors cut olisi jälkikäteen voinut pelastaa sarjan, jos menninkäisen pommi olisi räjäyttänyt symbiootin mutta Eddie olisi jäänyt tajuttomana henkiin. Harry kuolee, Hiekkamies luovuttaa ja tekee mitä ikinä hiekkapilveksi muuttuminen tarkoittaa ja Eddie viedään linnaan. Mutta sitten nelosessa näytetäänkin miten musta mönjä tulee Eddien Ravencroftin selliin ja sanoo että se ei ole ohi. Siinä välissä Eric Foreman olisi ehtinyt myös bodaamaan itselleen ne pakolliset muskelit ja harjoittelemaan äijämäisen aggressiivisuuden akkakiljumisen sijaan. Näyttää minkälainen pakkomielle on olla vahvempi kuin Hämis ja tuhota se.

Saman leffan alkupuolella Curt olisi voinut kehittää sen kädenpalauttajan joka tekee hänestä Liskon (ei sellaista TASM-gorillaliskoa). Vetää ensin parit matsit Hämiksen kanssa, sitten Venomin kanssa ja lopulta Hämis voittaa Venomin Curtin/Liskon avustuksella. Kravenkin olisi voinut siinä vetää sen cameon lisko/hämismetsästäjänä. Mary Janelta menee henki (onneksi Gwen on lähellä) ja Venom häipyy jonnekin odottamaan Carnagen vääjäämätöntä saapumista.

Sitä ennen vitosessa-kutosessa olisi voinut käydä pyörähtämässä Mysterio, Skorpioni, Sarvikuono, Elektro, Vulture, Kameleontti ja Shocker, Felicia Hardy sekä Kingpin ja hänen gangsterinsa. Ehkä vitosessa Kingpin ja alamaailma (Smythe, Hammehead, Tombstone, Musta Kissa, Mr. Negative) ovat kyllästyneitä supersankariin ja alkavat systemaattisella tiimipelillä kaatamaan sankaria. Roistoja iskee sinne tänne ajatellen ettei Hämis voi kerralla kymmentä roistokoplaa estää, Kameleontti yrittää tuhota Hämiksen maineen esiintymällä roistona ja selvittämällä Hämiksen henkilöllisyyttä ja labrassa Smythe rakentelee Hämistappajia. Kameleontin vuoksi May-tädiltä menee henki, mutta roistotkin epäonnistuvat ja Hämiksen salaisuus kuolee Kameleontin mukana.

Kun suunnitelma ei toimi niin leffan lopussa tavallisten roistojen sijaan Kingpinin pitää koota yhteen Sinister Six (Mysterio, Skorpioni, Sarvikuono, Elekro, Vulture, Shocker) kutososaa varten. Mustalta kissalta, Liskolta ja Kravenilta, ehkä Hiekkamieheltäkin tulee pikkuisen apuja, ja ongelmia naisrintamalle kun Gwen kuitenkin on vielä nurkilla. Lopulta kaikki roistot ovat linnassa tai hengettömiä ja Hämis miettii kaiken mielettömyyttä. Yksi lentävä Menninkäinen on muuttunut eläintarhaksi. Voisi olla vielä maininnat esim. mehiläismiehestä ja teleporttiroistosta.

Seiskassa sitten syntyy Carnage, joka riehuu hallitsemattomasti kunnes Venom tekee paluun ja toteaa Hämikselle että nyt on pakko sietää toisiamme. Synkkään päätökseen ja "hämishahmojen" kohtaamiseen olisi myös sopinut Morbiuksen, Jackalin, Shriekin ja Kainen jonkinlainen olemassaolo. Yritetään luoda joukko Hämis-Carnageklooneja ja koko maailma kaaokseen, kun yksi Carnage ei ehdi joka paikkaan. Lopussa kaikki ovat hengettömiä ja J.Jonah mietiskelee vielä kerran maailman menoa, onko maailma parempi ilman superoutoja - no totta helvetissä on! Lopputekstien jälkeen Peter tietty vihjailevasti vetelee vielä jossain mutta on tehnyt päätöksen että Hämiksen on parasta olla tauolla, vaikka hän onkin Spider-man.

Voi vitsit mitä olisi voinut olla tämän sotkun sijaan... Homecoming voi olla ihan jees mutta se on taas uusi alku jonka jokainen askel on epävarma.


Ja vielä pakolliset näyttelijäajatelmat:
Lisko - Dylan Baker tietty
Kraven - Russell Crowe
Kingpin - Anthony Hopkins
Hammerhead - James Caan
Tombstone - Paul Bettany
Kameleontti - Leonardo Dicaprio
Smythe - Joaquin Phoenix
Mr. Negative - Chow-Yun Fat
Musta Kissa - Charlize Theron
Mysterio - Ralph Fiennes
Skorpioni - Tom Hardy
Sarvikuono - Gerald Butler
Elektro - Matthew Mccgonauchey
Vulture - John Malkovich
Shocker - Clive Owen
Jackal - Johnny Depp
Shriek - Kristen Stewart
Kaine - Gary Oldman
Morbius - Edward Norton
Carnage - Keanu Reeves (haluan sanoa että Jim Carrey olisi riittävän psykoottinen ja pikkuisen humoristinen mitä pitääkin olla mutta leffa muuttuisi ihan vitsiksi kun Jim ei tykkää yhtään synkästä. Keanulta löytyy joissain rooleissa se sopiva tappajan katse ja fyysinen raivo, mutta löytyy myös ne vitsikkäämmän heitot)
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova