Tuorein sisältö

Joutsenlammesta tehdään iso fantasiaelokuva: Star Wars -tähti pääosaan

08.07.2017 klo 18.30 | Luettu: 2102 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Hollywoodissa käydään tarjouskilpailua projektista, joka herättää Joutsenlampi-baletin henkiin ison budjetin elokuvana, joka ei ole baletti. Useat tahot ovat kiinnostuneita. Pakettiin kuuluu ohjaaja Luca Guadagnino (Rakkautta italialaisittain, A Bigger Splash) ja pääosanesittäjä Felicity Jones (Kaiken teoria, Rogue One: A Star Wars Story).

Pjotr Tšaikovskin säveltämä Joutsenlampi kertoo prinssi Siegfriedistä ja prinsessa Odettesta, jonka paha velho on muuttanut joutseneksi. Odette ja muut neidot saavat ihmismuotonsa vain öisin. Taika kumoutuu, mikäli joku rakastuu Odetteen. Loppu on surullinen, mutta se on toisinaan muutettu onnelliseksi balettipiireissäkin, joten Hollywood-version todennäköisesti tekemät muutokset eivät ole skandaali automaattisesti.

Joutsenlampi on yksi historian suosituimmista baleteista. Elokuvat ovat mm. viitanneet siihen ja soittaneet innokkaasti sen musiikkia, mutta moniin nimekkäisiin tarinoihin verrattuna satu on saanut olla suhteellisen rauhassa. Baletin tuotannosta kertova psykologinen jännäri Black Swan oli iso hitti vuonna 2010.

Lähde: Hollywood Reporter

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Blomkamp esittää: li... Päivän pila: Google ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova