Tuorein sisältö

Hard rock -veteraani Scorpionsin suurin virhe tehtiin vuonna 1999

04.10.2017 klo 21.06 | Luettu: 2769 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Scorpionsin kitaristi Matthias Jabs on AZCentral.comin haastattelussa muistellut bändin "pahinta" virhettä.

1990-luvun alussa Scorpionsin hahmot "pakotettiin" ottamaan vaikutteita Seattlen nukkavierusta rock-soundista. Grungenakin tunnettu tyylisuunta jätti hard rockin varjoonsa.

Jabsin mukaan 90-luku oli yleisesti ottaen vaikeaa aikaa perinteisille rock-yhtyeille. Grunge ja vaihtoehtoinen rock valtasivat alaa. 90-luvun alkupuoli meni vielä mukavasti mutta vuosikymmenen jälkipuoliskolla tuli seinä vastaan. Scorpionsin albumit Crazy World (1990) ja Face The Heat (1993) olivat suuria menestyksiä ja laajat maailmankiertueet seurasivat levyjä. Mutta ongelmat alkoivat varsinkin Yhdysvalloissa - Scorpionsin suhteen USA hyytyi täysin. Levy-yhtiö tyrmäsi bändin uuden materiaalin - vanhanaikaista. "Ensimmäistä kertaa olimme epävarmoja, emme tienneet mitä tehdä".

"Niinpä kuuntelimme neuvoja ja teimme suurimman virheemme eli levyn nimeltään Eye II Eye (1999). Lähdimme kiertueelle ja huomasimme nopeasti virheemme. Homma ei toiminut. Se ei ollut Scorpionsia. Myöhemmin teimme comebackin".

Jabsin mielestä kyseessä oli kuitenkin "hyvä" virhe, sillä bändi huomasi asian nopeasti ja teki tarvittavan korjausliikkeen.

Jabs myöntää kuitenkin pitäneensä Nirvasta ja bändin tuomasta uudesta soundista.

Kuitenkin, kitaristin mielestä paras musiikki tehtiin 80-luvulla.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Bob's Burgers suunta... Nyt niitä taas saa, ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova