Tuorein sisältö

Se on virallista: Disney ostaa 20th Century Foxin

14.12.2017 klo 17.14 | Luettu: 3049 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Disney ostaa 20th Century Foxin useimmat osastot. 20th Century Fox on yksi Hollywoodin kuudesta isosta elokuvastudiosta, joten sopimus on alan isoin uutinen tänä vuonna.

Disney saa 66,1 miljardin dollarin kauppasummalla paketin, joka laajentaa Disneyn valtaa noin kaikilla sen alueilla. Disney saa mm. Foxin elokuvaosaston ja lukuisia tv-kanavia, kuten National Geographicin. Laaja ohjelmakirjasto on tärkeä, sillä Disney aikoo haastaa Netflixin omalla palvelullaan lähitulevaisuudessa.

Donald Trumpin suosikkikanava Fox News on yksi asia, joka ei kuulu sopimukseen.

Muutamia muita huomioita:

- Foxilla on X-Men-lisenssi, jonka Fox hankki Marvelilta ennen kuin Disney osti Marvelin. Sadat hahmot voivat tulevaisuudessa liittyä Marvelin elokuvauniversumiin.
- Foxilla on Avatar-saaga. Disney on jo valmiiksi yhteistyökumppani huvipuistojen kautta: James Cameronin mukaan Disney on käyttänyt enemmän rahaa Avatariin kuin Fox.
- Disney omistaa Star Warsin, mutta Fox on sarjan alkuperäinen levittäjä. Tulevia julkaisuja koskevat sopimussotkut voidaan lakaista maton alle.
- Simpsonit ja Family Guy ovat nykyään Disney-hahmoja.

Moni asia jää nähtäväksi. On mahdollista, että elokuvien tekijöillä on nyt vähemmän mahdollisuuksia saada ideansa läpi, ja on mahdollista, että Disney tahtoo laajentaa myös aikuisille suuntaamansa materiaalin määrää. Se on varmaa, että Disney on Hollywoodin ylivoimaisesti vahvin studio. On arvioitu, että noin 40% lipputuloista menee jatkossa Disneylle Yhdysvalloissa.

Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Päivän pila: Sauroni... Maria Veitolan yökyl... >

Keskustelut (2 viestiä)

ngewoign

14.12.2017 klo 18.31 3 tykkää tästä

40%? Ja tämähän vain innostaa firmaa enemmän. Onko Usassa mitään monopoliprosenttirajoitusta?
lainaa
hmm

14.12.2017 klo 19.02 6 tykkää tästä

Se hyvä puoli tässä kaupassa on että Fox ei enää tee Marvel elokuvia.Kaikki heidän Fantastic Four elokuvat olivat täyttä paskaa.Samoin suurinosa X Men elokuvista.Nyt kun X Men ja Fantastic Four palaavat Marvelille niin ehkä näemme nuo hahmot valkokankaalla oikein tehtynä.

Sanon ehkä koska Disney on kasvanut todella suureksi.Historiassa on nähty kun tietty yhtiö saavuttaa markkinoilla suuren aseman.He alkavat puskemaan paskoja tuotteita ulos koska he luulevat että monopoli asema suojelee heitä.Toivottavasti Disneystä ei tule elokuva maailman EA joka alkaa puskemaan joka vuosi ulos generiisiä elokuvia.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova