Tuorein sisältö

He "kirjoittivat itse paremman kotimaisen elokuvan"

14.02.2018 klo 19.15 | Luettu: 1869 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

The End -kilpailussa laadittiin 30-sivuinen käsikirjoitustiivistelmä ja noin viiden sivun mittainen näyte dialogikohtauksesta. Solar Filmsin, Ikaalisten ja Luopioisten Säästöpankkisäätiöiden sekä Aito Säästöpankin järjestämässä kilpailussa etsittiin uusia elokuvaideoita ja kykyjä. Solar Filmsillä on oikeus tehdä elokuva voittajatekstin pohjalta.

10 000 euron pääpalkinnon sai Josefiina Rautiainen. Hänen tarinansa Afrikan tähti on "lämminsydäminen komedia, jonka päähenkilö Sylvi on jäänyt leskeksi, mutta haluaa vielä koskea ja tulla kosketetuksi, nauttia elämästä ja tanssia. Näin ollen Sylvi tilaa Afrikasta itselleen aviomiehen! Hillittömästä lähtökohdasta kumpuavat koskettavat ja hullunhauskat tilanteet, joiden keskiössä on ihastuttava ja elämänmyönteinen, aikuinen nainen."

3 000 euron palkinnon sai Tero Lipponen, jonka tarina on Tuhkataivas. Hän on kirjoittanut "otteessaan tiukasti kiinni pitävän trillerin. Johtavalle suomalaiselle elämäntapakouluttajalle viritetään todellinen ansa, joka muuttaa kohtalokkaasti hänen koko elämänsä. Tuhkataivas on hyytävä ajankuva nyky-yhteiskunnasta, jossa ihmiset rakentavat erilaisia elämänhallintamalleja selkeämmän ja ehjemmän elämän toivossa."

Kilpailuun osallistui lähes 500 kirjoittajaa. Kolmas sija jaettiin kahdelle henkilölle ja he molemmat saivat 1 000 euroa.

Nina Linnovaaran tarina on Joulukuu. "Käsikirjoitus on ehjä, ankeaan lähiökaamokseen avautuva värikäs miniatyyrikuva. Joulukuu on yksi kilpailun valmiimmista käsikirjoituksista. Joulun teemastolla ja symboliikalla oivaltavasti leikittelevä pieni-suuri tarina miehestä elämänsä tärkeimmän valinnan äärellä vetoaa arkisen ja pyhän kohtaamisella."

Juhana Lumpeen Honey Trap on "kiehtova sekoitus romanttista komediaa ja trilleriä. Se on ammattimaisesti sekä nokkelasti kirjoitettu, jossa lähtökohta on yllättävä ja tarina etenee sujuvasti. Nuorella naisella on firma, joka testaa miesten uskollisuutta. Tilaajina ovat tyttöystävät ja vaimot. Tilanne kääntyy päälaelleen, kun nainen rakastuu kohteeseensa."

Ylhäällä vasemmalta: Marketta Vaismaa (kilpailun koordinaattori ja tuomari), Markku Pölönen (tuomari), Pirkko Ahonen (Aito Säästöpankki), Rimbo Salomaa (tuomari), Petri Kotwica (tuomari). Alhaalla vasemmalta: Nina Linnovaara, Juhana Lumme ja Josefina Rautiainen.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Melissa McCarthy vak... Kimi Räikkösen ystäv... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova