Tuorein sisältö

Tekoälyn hyökkäystä odotellaan sci-fileffan sijaan dokumentissa: traileri

06.04.2018 klo 13.47 | Luettu: 1403 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Do You Trust This Computer? on uusi dokumentti ohjaaja Chris Painelta, jonka esikoinen on energiapolitiikkaa tutkiva Who Killed the Electric Car? Paine pohtii tällä kertaa, onko tekoäly todennäköisemmin hirviö, vai keino luoda tarunhohtoinen utopia - moderni Shangri-La.

Paine sai inspiraation arkisessa tilanteessa, jossa hän kytki puhelimen tietokoneeseen ja joutui vastaamaan kysymykseen "luotatko tähän tietokoneeseen". Hän ei varsinaisesti luottanut. Sittemmin hän on pohtinut, miten alati kehittyvä tekoäly tulee määrittelemään uudelleen tuon luottamussuhteen. Kuinka nopeasti ala kehittyy ja kykeneekö ihminen hallitsemaan sitä?V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Spielberg: seuraava ... Uskomaton hetki Selv... >

Keskustelut (1 viestiä)

bongrengoirg

06.04.2018 klo 18.33 1 tykkää tästä

Eihän ihminen hallitse sitä nytkään. Iso joukko penää rajoituksia, tutkimuksia ja sääntöjen määrittelyä. Samaan aikaan toinen iso joukko omistaa kaikki päivänsä erilaisten edistysaskelien eteen päin puskemiseen ilman että kukaan tuntee kokonaisuutta.

Kyllä tää koko homma haiskahtaa vähän samalta kuin auringon suhteen. Kukaan ei tarkkaan tiedä tai edes halua ajatella milloin se tulee räjähtämään ja sammumaan, mutta silti se tieto on kaikkien alitajunnassa.

Vaikka hoitajarobotit ja ydinvoimaloiden duunarirobotit eivät koskaan oppisikaan asettamaan itseään kaiken etusijalle niin joku valtio, yritys tai ryhmä tekee tekoälystä aseita.
lainaa

Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova