Tuorein sisältö

Jasper Pääkkösen Ku Klux Klan nappasi hopeaa Cannesissa

20.05.2018 klo 13.10 | Luettu: 2435 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Cannesin elokuvajuhlien himoittu pääpalkinto eli Palme d'Or eli "Kultainen palmu" meni elokuvalle Manbiki kazoku, jonka englanninkielinen nimi on Shoplifters. Ohjaaja Hirokazu Koreeda kertoo tarinan rötöstelijöistä, jotka ottavat jengiin kadulla tapaamansa lapsen.

Grand Prix eli "kakkossija" meni Spike Leen draamakomedialle BlacKkKlansman, joka kertoo tositarinan mustasta poliisista, joka soluttautuu Ku Klux Klaniin valkoisen kollegan avustaessa. Poliiseja näyttelevät John David Washington ja Adam Driver ja klaanilaisia mm. Topher Grace ja Jasper Pääkkönen.

Prix du Jury eli "kolmossija" meni Nadine Labakin draamalle Cafarnaúm (eng. Capernaum), joka on pääasiassa amatöörinäyttelijöitä hyödyntävä tarina lapsesta, joka haastaa vanhempansa oikeuteen.

Cannesissa on toisinaan jaettu "Kultainen palmu" elämäntyöstä. Tänä vuonna Jean-Luc Godardin taide-elokuva Le Livre d'image (eng. The Image Book) sai ensimmäisenä teoksena kunnianosoituksen nimeltä Special Palme d'Or.

Paras ohjaaja on Pawel Pawlikowski (Zimna wojna, eng. Cold War), paras miesnäyttelijä on Marcello Fonte (Dogman) ja paras naisnäyttelijä on Samal Yeslyamo (Ayka). Kuvauspalkinnon sai Girl ja käsikirjoituspalkinto jaettiin elokuville Lazzaro Felice (eng. Happy As Lazzaro) ja Se rokh (eng. 3 Faces).

Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< 44-vuotias huippumal... Huippumalli uskaltau... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova