Tuorein sisältö

Sylvester Stallone nimesi firman Rockyn mukaan ja pisti nyrkkeilyleffan tulille

31.05.2018 klo 00.40 | Luettu: 1789 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Rocky Balboan mukaan nimetty Balboa Productions on Sylvester Stallonen uusi tuotantotalo, joka kehittelee elokuvia ja tv-sarjoja. Ensimmäinen leffa kertoo tositarinan Jack Johnsonista.

Johnson oli amerikkalainen nyrkkeilijä, josta tuli ensimmäinen tummaihoinen raskaansarjan maailmanmestari. Hän piti mestaruutta hallussaan vuosina 1908–1915. Avoimen rasistisen kulttuurin sisällä etsittiin haastajaksi "suurta valkoista toivoa" ja kun yksi sellainen epäonnistui, viha purkautui mellakoina.

Johnson pidätettiin vuonna 1912, koska hän "kuljetti naisen osavaltiosta toiseen moraalittomissa aikeissa". Sama suomeksi: hänen tuleva vaimonsa Lucille Cameron oli valkoihoinen. Oikeusjuttu kaatui Lucillen yhteistyöhaluttomuuteen, mutta pian aikaan saatiin vastaava syytös toisen naisen avustuksella. Johnson pakeni maasta, mutta palasi myöhemmin ja istui vankilassa vuoden.

Stallone on yksi heistä, joiden mukaan Johnson tulee armahtaa jälkikäteen periaatteellisista syistä. Stallonen kanssa puhunut presidentti Donald Trump teki niin viime viikolla.

Thank you one and all! Justice has been done! Keep punching

Henkilön Sly Stallone (@officialslystallone) jakama julkaisu

Lähde: Hollywood Reporter

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Foto: kaikki Disney-... Jääkiekon Naisleijon... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova