Tuorein sisältö

Klassikkotarina Shogun toteutetaan isolla rahalla

08.08.2018 klo 15.16 | Luettu: 1801 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

James Clavellin romaani Shogun sijoittuu 1600-luvulle ja kertoo englantilaisesta merimiehestä John Blackthornesta, joka matkaa Japaniin ja haaksirikkoutuu lähellä määränpäätä. Protestanttisen miehen on määrä sotkea katolilaisten eurooppalaisten ja ulkomaalaisiin epäileväisesti suhtautuvien japanilaisten suhteet. Japanilaiset tahtovat oppia lisää Euroopasta, joten Blackthorne hyväksytään ylhäisiin piireihin, jossa hän löytää ystäviä ja ajautuu ongelmiin.

Aiheesta tehtiin 80-luvulla kiitelty minisarja. FX-kanava suunnittelee nyt uutta versiota, josta on tulossa kanavan kookkain tuotanto. Kunnianhimoinen tarina kerrotaan 10 jaksossa.

FX:n edustajien mukaan ulkopuolisen saapuminen toiseen kulttuuriin on aina ajankohtainen aihe. 80-luvun versio keskittyi länsimaiseen ja miehiseen näkökulmaan. Uusi versio pyrkii tietoisesti välttämään Japanin eksotisoimisen ja antamaan tasapuolisesti tilaa japanilaisille hahmoille. Heihin lukeutuu vaarallista poliittista peliä pelaava lordi Toranaga ja kristityksi kääntynyt samurai Mariko.

Tekijöihin lukeutuu mm. Tim Van Patten (Sopranos, Game of Thrones), joka tuottaa ja ohjaa useamman jakson.

Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tänään tv:ssä: Adam ... Manse Psych Fest elo... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova