Tuorein sisältö

Taru sormusten herrasta ei riitä Amazonille: myös Ajan pyörä sai vihreää valoa

02.10.2018 klo 22.10 | Luettu: 1325 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Amazonin suunnittelema Taru sormusten herrasta (The Lord of the Rings) tulee todennäköisesti olemaan historian kallein tv-sarja, sillä jo oikeudet maksoivat maltaita. Amazon on tilannut nyt myös Ajan pyörä (The Wheel of Time) -kirjoihin perustuvan tv-sarjan, joka tehdään yhteistyössä Sonyn kanssa. Asiaa suunniteltiin vuosi ja nyt ensimmäinen kausi on virallistettu.

Ajan pyörä on 15 kirjasta koostuva, eeppistä keskiaikafantasiaa edustava saaga, joka jäi kesken luojaltaan Robert Jordanilta. Hänen kattavien muistiinpanojensa ansiosta Brandon Sanderson sai vietyä tarinan päätökseen kolmella kirjalla. Alussa mystisen ja vaikutusvaltaisen naisten järjestön edustaja lähtee vaaralliselle matkalle nuorukaisten kanssa uskoen, että yksi heistä saattaa olla uudelleensyntynyt legenda, joka tulee päättämään ihmiskunnan kohtalon.

Sarjan vetäjänä ja (pää)kirjoittajana toimii Rafe Judkins, joka on työskennellyt Hemlock Groven ja S.H.I.E.L.D.-agenttien parissa. Hän tuntee kirjat hyvin entuudestaan. Jordanin leski ja kirjojen editori Harriet McDougal toimii konsultoivana tuottajana.

Ensimmäinen kirja julkaistiin vuonna 1990. Elokuva- tai tv-versiota on kehitelty enemmän ja vähemmän aktiivisesti eri tiimeillä vuodesta 2000 - mutta nyt jotakin tapahtuu.

Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Madonna paljastaa ka... Megadethin ex-kitari... >

Keskustelut (1 viestiä)

Huhhuh

02.10.2018 klo 23.35 1 tykkää tästä

Nyt on ihan vimosen päälle kova juttu

Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova