Tuorein sisältö

Rashomon - paholaisen portti tarjoaa jäynän pohjan Spielbergin firman mysteerisarjalle

20.12.2018 klo 20.45 | Luettu: 838 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Akira Kurosawan klassikkoelokuva Rashomon - paholaisen portti kertoo tarinan raiskauksesta ja murhasta, tai tarkemmin sanoen neljä tarinaa samasta tapahtumasta. Syytetty, raiskattu, meedion tavoittama murhattu ja sivullinen tarjoavat ristiriitaisia versioita tapahtuneesta oikeudenkäynnissä.

Steven Spielbergin Amblin Television on hankkinut oikeudet luodakseen samanhenkisen tv-sarjan. Mysteerijännärin jokainen kausi keskittyy yhteen tapahtumaan, josta nähdään useita versioita, joiden todenmukaisuutta katsoja joutuu punnitsemaan, ennen kuin totuus alkaa selvitä (jos se selviää koskaan).

Sarja tutkii totuuden rajoja ja sitä, kuinka näkökulmat eivät aina avaa yhteistä todellisuutta. Tuottajat uskovat, että totuuden käsittely tällä tavalla on varsin ajankohtaista nykymaailmassa. Fake news!

"Rashomon" tosiaan tarkoittaa (kaupungin) porttia. Tv-sarja oletettavasti käyttää tätä nimeä, sillä Kurosawan elokuvia on kopioitu usein suorempaankin lupaa kysymättä. Hittisarja The Affair käyttää samaa perusideaa ihmissuhteiden tutkimiseen.

Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Erilaisella Resident... Video: Stranger Thin... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova