Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 4/73: irronneita, veteliä ja vääriä vuoria

10.01.2019 klo 20.05 | Luettu: 4450 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jakso 4
Cripples, Bastards, and Broken Things


Laajentava jakso on nimensä veroinen lista, mutta draaman kaari koukkaa kipakasti, kun asiat vaikuttavat rauhoittuvan (Westerosissa murhamysteerimäisiksi), kunnes Cat kidnappaa Tyrionin. Cat uhoaa, jotta paikalliset gimlit antaisivat kirveensä ja legolasit jousensa; päivän kyynel tuli tälle, koska olen korni. Mysteerijuoni tikareineen ja äpäröineen on hyvin käynnissä, eikä ole häivähdystä saippuaoopperasta, joksi olen sarjaa joskus kuvaillut.

Otsikkoon viitataan niin usein, että Aryakin vaikuttaa kuuluvan "rikkinäisten" katkeransuloiseen klaaniin, jossa ollaan epätoivottuja, mutta persoonallisella tavalla vahvoja. Samin esittely häntä pieksemällä hihitytti itseäni, mikä on arveluttavan psykomaista, mutta ehkä perusteltavissa. Kirjaviisas ja tukeva Sam on kirjailijan selkein avatar, joten vaikutelma on sama, kuin jos George R.R. Martin astuisi itse karuun maailmaansa rapakunnossa ja saisi heti turpiin. Mopotus ei ole uhrin syy, mutta se on tarkoituksellinen signaali, että Samin pitää ryhdistäytyä noustakseen Varysin veroiseksi peluriksi. Sillä pyörykällä on munaa: tuoreen tiedon mukaan vain kuvainnollisesti. Jon paljastaa, ettei hän saa omaansa ylös, koska hän ei tahdo siittää kaltaisiaan äpäröitä, mikä on kirjoittamalla kirjoitettua legendaa, jota Kit Haringtonin hölmö naama tukee kauniisti.

Hodor kertoo kaiken. Hurtan veli Vuori debytoi ja saisi jättää kypärän päähänsä, kunnes näyttelijäksi vaihtuu Thorin puolikas. Ensimmäinen ähkyn tunne piipahti, kun köykäisimpiin hahmoihin lukeutuva Danyn veli (viis nimestä) hengaili hutsun kanssa ja luki maailman historiaa suoraan kirjasta. Kenraali kikkarapään kamalat talvijutut toimivat liiankin hyvin siinä mielessä, että ne alustavat ensisijaisesti pitkästä talvesta kertovaa esiosasarjaa: "talvi on tulossa" nytkin, mutta olisi ihme, jos viimeinen kausi ehtisi tunnelmoida loputtoman pimeyden ja kylmyyden ja kannibalismin uhan merkeissä.


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 3+1 kertaa
Tippa silmässä: 3+1 kertaa


< Jakso 1-3 --- Jakso 1-5 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tähdet, tähdet -ohje... Mallimaailman kuumin... >

Keskustelut (1 viestiä)

Exe

10.01.2019 klo 20.40 1 tykkää tästä

Keep it coming. Kaikki osat tulen lukemaan. Itselläkin käynnistyy kohta 3. pyrähdys sarjan parissa ennen viimeisen kauden alkua.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova