Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 55/73: Tuki se aukko! Tuki aukko! Kauko! Kauko...

20.03.2019 klo 22.00 | Luettu: 5009 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 6: Jakso 5
The Door


Kun tarinat etenevät, alkuun istuu koominen kesäteatteriversio 1. kaudesta. On kiinnostavaa, kun sivuhahmot tulkitsevat maailmaansa, ja samalla Arya muistaa, mikä häntä ajaa. Aikanaan teoriat Aryasta pärisivät mielikuvituksellisina, vaikka hän melko selvästi jo aistii, että kasvottomat miehet on hölynpölykultti, joka tappaa rahasta.

Piraattien sisällissota käy tavallaan järkeen. Mulkku myöntää viskanneensa kunkun jyrkänteeltä, koska piraatit täysmulkkuina arvostavat palliuhoa enemmän kuin Theonin tippa silmässä pitämiä vaalipuheita siskostaan. Trumpkaan ei olisi pressa ilman pinttynyttä sovinismia ja kansoilla piisaa yhtäläisyyksiä, kun meren takaa pitää iskeä muualle resurssien vuoksi. CGI-budjetista olisi voinut heittää vähän lavasteisiin. Nykyisellään homma tuntuu siltä, että kun suvun pääjehusta on päätetty Pohojanmaalla navetan takana, suvun mustat lampaat muuttavat paniikissa Ruottiin - vaikka he vievät mennessään satoja sotalaivoja. 1 000 uuden laivan rakentamisessa (CGI:llä) menee onneksi vain viikko.

Milla Magian posautuspommeja viskovat vihervasemmistomenninkäiset saavat yhteensä 45 sekuntia, mutta tässä jaksossa niistä nähdään ne kiehtovimmat 39, joten pyöristän arvosanan ylöspäin. Osaan vaatia menneisyyteen kurkistavalta esiosalta vain menninkäisten laajaa roolia. Ei "laajempaa". Laajaa. Mitä jos homma riistäytyy käsistä, eikä mukaan mahdu ihmisiä? Hyvä.

Oli virhe sanoa, että lähinnä Hardhome saa odottamaan lopullista mörkötappelua, kun tämä jakso on hetkittäin vielä hevimpi: Lordin jäsenet pieksevät New Age -bändin kansikuvaa ja poseeraavat omassaan vyöryessään eteenpäin seinillä ja katossa. Hodorin "hold the door" -hetki hyödyntää tehokkaasti kaikki lämpimät tunteet, joita simppeli meemihahmo on herättänyt, enkä edes yritä listata, miten monella tasolla kohtaus toimii. En muista, että mikään näin pitkä tarina olisi löytänyt yhtä iskevän tavan vakuuttaa (tai kusettaa), että myöhäisessä vaiheessa esiteltyjä isoja ideoita (aikamatkustusta!) suunniteltiin koko ajan.


Keskiarvo 55 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 54+1 kertaa
Tippa silmässä: 75+3 kertaa
Pyytäisin ulos kukkapuskan kanssa: 0+1 vaihtoehtoa


< Jakso 6-4 --- Jakso 6-6 >


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Mötley Crüe -rokkari... Game of Thrones -täh... >

Keskustelut (3 viestiä)

legenda

21.03.2019 klo 05.59 5 tykkää tästä

Sori Jari, laitan kenties väärään paikkaan tän kysymyksen et vieläkö pitää paikkansa tämä legenda et annat 4 tähteä vain elokuville mille oot itkenyt?

PERUSTELE!

Ps. Kiitos tästä GoT bingestä, mukava seurata mahtavien arvostelujen kaa mahtavaa sarjaa.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

21.03.2019 klo 12.44

Ei, mutta arvostan fyysisiä reaktioita enemmän kuin sitä, onko tarina teoriassa hyvä, koska objektiivisesti analysoituna fyysinen reaktio sähköistää, puhdistaa, uudistaa ja inspiroi eniten. Jos fyysistä reaktiota ei tule, tarina on tietosanakirjan kanssa kilpaileva glorifioitu valhe. Homma menee ennemminkin niin päin, että jos pillitän, arvosanan tulisi olla vähintään kolmonen, vaikka ruikutuksen aihetta olisi.
lainaa
Exe

23.03.2019 klo 09.06 1 tykkää tästä

Otsikosta puheen ollen, olen miettinyt tätä jo pitkään. Miten Game of Thronesin suomennettu kirja tulee tekemään hold the door -kohtauksen? En muista miten se oltiin sarjaan suomennettu (varmaan siten ettei siinä ole suomennettuna järkeä), mutta kirjassa se on melkolailla tärkeämpi seikka (suomenkielisen) tekstin ollessa ainoa asia mikä tarinaa kertoo (sarjassa voi/pitää myös kuunnella eikä vain tuijottaa suomennoksia).

Ja toinen juttu. Tämä on edelleen tajunnanräjäyttävä juonikuvio. GoT-kirjasarja alkoi jo 90-luvulla..? GRRM on siis suunnitellut ja pitänyt Hodor-käännettä/salaisuutta sieltä asti. Uskomatonta.

Tälle jaksolle 5/5.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova