Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 18/73: muistokin tulisista tisseistä itkettää

24.01.2019 klo 18.50 | Luettu: 2622 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2: Jakso 8
The Prince of Winterfell


Tämä on halinallejakso pehmoille, tai sitten kuukautiseni alkoivat. Kaikki rakkauden osoitukset tulevat johtamaan tragedioihin, mutta tunteet vakuuttavat muutenkin. Stannis tunnustaa rakkautensa sipuliritarilleen niin kuin alaisiaan periaatteellisista syistä silpova jäykkis suinkin voi. Robb ihastuu vahingossa löytämänsä aatelisen neidon maanläheisyyteen ja niin minäkin. Söpöilyputken lopussa jopa Jora-pojan vakuutus, ettei hän voi unohtaa, kuinka Dany tuikkasi tissinsä tuleen, tuntui tavallista herkemmältä.

Theonin teot eivät tuo kunniaa, vaan äärimmäisenä loukkauksena ylimielinen sisko suo vilpitöntä sääliä ja pyytää palaamaan kotiin, ennen kuin jätkä hoitaa itsensä hengiltä. Tyrionin sisko juonii, mutta vankina onkin väärä hutsu ja Tyrionin hehkuma helpotus on Emmyn arvoista. Se on tyylikäs tragedia, kun Tyrion vaikuttaa pelaavan tilanteen oikein, mutta tulee uhkailleeksi Cerseitä tavalla, joka kostautuu lopulta.

Mikä ei itketä: Bran on elossa! Vastoin olettamaani sarja teeskentelee tunnin, että Bran saattoi kuolla, vaikka Theon repäisi hiiltyneet ruumiit suolestaan ilman alustusta ja selvennystä. Sille kiroilin, että Cat on vapauttanut Jaimen jaksojen välissä. Hehän riitelivät viimeksi?! Katsoin sen uudestaan ja ilmeisesti repliikki "Brienne, anna miekka" viittasi kahleiden katkaisuun.

Jonin himot tapattivat veljiä, mutta syyttäkööt itseään, sillä sielukkaasti tuijottavalle neitsyelle ei anneta puolta kilometriä tilaa valmistautua ikäisensä pimun teloitukseen. Aryan lampun henki unohti "etkä sitten toivo lisää toivomuksia" -tyyppiset selvennykset, joten Arya manipuloi hänet järjestämään vankilapaon. Arya tulee saamaan nämä MAHTAVAT KOSMISET VOIMAT, joten kyllä jännittää, päätyykö hänkin yksiöön ilman mukavuuksia.


Keskiarvo 18 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 17+1 kertaa
Tippa silmässä: 17+4 kertaa


< Jakso 2-7 --- Jakso 2-9 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Janni Hussi esittele... Sci-fisarja Umbrella... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova