Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 8/73: it's just a flesh wound

14.01.2019 klo 19.00 | Luettu: 2842 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jakso 8
The Pointy End


Kun miekkailualan Jorma Uotinen uhrasi itsensä Aryan vuoksi, muistelin kauden vyöryvän nyt ylväästi ja traagisesti päätökseen pala kerrallaan. Kyseessä onkin siirtymäjakso, joka asettelee nappuloita asemiin hyvällä rytmillä, varsinaisten huippukohtien jäädessä vähäisiksi. Isoimpana kerronnallisena ansiona Nedin teloitus tulee tuntumaan shokilta, kun vaihtoehtoisia polkuja on nähtävissä. Miten zombiet liittyvät mihinkään? Päähenkilö Ned tulee tietenkin taistelemaan niitä vastaan asemastaan luopuneena. Tietenkin.

Dany koettaa toppuutella alaisiaan, jotka mesoavat rahoittaakseen lahjan hänen vauvalleen. Sankarittaremme ehdottaa, että tuuriraiskaajien pitäisi ottaa valloituksensa vaimoiksi, joten hänen kulttimaineensa kasvanee erinäisissä osissa maapalloa. Aquaman haavoittuu huvikseen häntä puolustaessaan. Se tuntui joskus mahtavalta, että keskiaikafantasia käyttää tulehtunutta haavaa merkittävänä käänteenä korostaakseen maailman realistista saastaisuutta. Toisaalta Matami Mirrin taikatemppuilu kytkeytyy juoneen ja tässä jaksossa nähdään (zombien ohella) kohtaus, jossa pohjoisen sotaherra nauraa röhöttää itsekin, kun susi syö häneltä sormet. Realismia.

Arya tappaa; Robb kokoaa armeijaa; Sansan leikkiessä yhä Disneytä armoa isille anoessaan. Hodor heiluttaa jättiläisnakkiaan Röllittärelle. Onko siitä fanifiktiota? Ilmeisesti ei (ja Hodorilla on oudon pieni ovikohtausta käsittelevässä sellaisessa). Googletin myös, mitä kuuluu laakson perijän lapsinäyttelijälle, jonka hahmo on nälkäinen ja koettaa siksi kaivaa esiin hullun mutsinsa ryntäät. Iloisia uutisia: poika ei käytä huumeita uutisoitavissa määrin vielä. Tyrion kokoaa junttiarmeijan ja päätyy itse rivijäseneksi. Hän on tällä kaudella kohtalon riepottelema koominen kevennys, joka ansaitsee kunnioituksemme, mikä lienee paras tapa alustaa dramaattisempia kuvioita.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 7+1 kertaa
Tippa silmässä: 7+1 kertaa


< Jakso 1-7 --- Jakso 1-9 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Huumeita salakuljett... Tukka on nössöille: ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova