Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 15/73: Xena-fanit ansaitsevat anteeksipyynnön

21.01.2019 klo 17.55 | Luettu: 2636 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2: Jakso 5
The Ghost of Harrenhal


Raivohullu vaginapieru puukottaa homokunkun juuri kun asioista saatiin sovittua. Isoin armeija haihtuu lähes yhtä nopeasti kuin pierumörkö, joista ei jatkossa puhuta (?). Sarjan satunnaisimman käänteen tittelistä kisataan, siis. Brienne ylireagoi juuri tapaamansa kunkun kohtaloon, mutta se johtaa jakson tehokkaimpaan hetkeen, jossa Brienne fiksoituu Catiin. He kaksi vaikuttavat ymmärtävän toistensa osan elämässä rajatusti mutta terävästi: projisoin Catin herkkään ilmeeseen omat ajatukseni, joiden mukaan Brienne on sekä mahtava soturi että naiivi piruparka.

Nuori leskikuningatar Margaery ilmoittaa, ettei hän tahdo olla kuningatar, vaan THE kuningatar ja se määrittelee hänen matkansa hautaan saakka. Puheeksi tulee kuolinsyykin, eli posauspommit. Enteet antavat köykäiselle jaksolle jonkinlaista älyllisyyttä, vaikkei kohtalomaisuus ole sarjan juhlituin ansio. Kun pippelin toistaiseksi omistava Theon oivaltaa, kuinka hyödyntää Starkien luona vietettyä aikaa pahuuteen, hän hymyilee... Seuraavassa kohtauksessa Arya Stark laittaa nakin lautaselle. Sen täytyy olla tarkoituksellista.

Mutta, mutta. Taisin väittää, että sarja on Xenaa parempi. Jos tahdot uskoa, että olen väärässä, katso pelkästään tämä jakso. Dany hengailee prameassa autiomaakaupungissa, joka on kaikessa lavastetussa asetelmallisuudessaan suoraan 90-luvulta. Hänen taiteilijanimensä "Loharimutsi" on maagisesti vakiintunut ilman ansioita. Hän saa ohimennen ehdotuksen avioliitosta, jonka kyljessä tulevat kaikki maailman rahat ja Westerosin valtaistuin, mutta Jora-pojan mukaan armeijaa on reilumpi kehitellä ilman resursseja, joten Dany "valitsee oikein". Samaan aikaan Westerosissa kolme henkeä pelastanut Arya saa toivoa kolme kuolemaa hipiltä, joka kuulostaa lampun hengeltä. Kouriintuntuvaa realismia.


Keskiarvo 15 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 14+1 kertaa
Tippa silmässä: 13+1 kertaa


< Jakso 2-4 --- Jakso 2-6 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tikkurila Festivaali... Kun Jackass-hahmo St... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova