Tuorein sisältö

Star Trek: Discovery -putki, osa 5: kun Family Guy -pervon taso alkaa himottaa

24.04.2019 klo 21.35 | Luettu: 2639 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jakso 5
Choose Your Pain


On lupaavaa, että kapteeni joutuu kommentoimaan rikollisen (päähenkilön) suosimista, vaikka kapu vain inttää olevansa jehu, joka saakin suosia. Sekuntia myöhemmin kapu on tähtijollassa, joten klingonit kaappaavat hänet. Jos tämä olisi komedia, uskoisin sarjan vitsailevan, että ääliö sai potkut. Jos tämä olisi muuta loogista, uskoisin katsovani takaumaa, joka perustelee kapteenin asenteen. Juu ei. Sarja on yhtä idioottimainen, kuin olisi sarja Titanicista, jossa kapteeni nahistelee miehistön kanssa jäävuorten vahtimisesta, kunnes - pim, nyt hän onkin soutuveneessä ja muinaiset atlantislaiset ottivat hänet vangiksi jakson ajaksi.

Klingonien toinen vanki on satunnainen joviaali sössöttäjä Hardcore Henri Muta, joka kertoo elämäntarinansa välittömästi; virnistellen makeasti, koska äitikin on ylpeä, jos näyttelijä Star Trekiin pääsee. Sarja on sanakirjaesimerkki kauniista katastrofista. Se kalskahtaa aidolta, jopa "siistiltä" Star Trekiltä, kun muu miehistö keskustelee vakavalla naamalla pinkkidemoniin perustuvasta navigoinnista, joten toki yhden täytyy sanoa "tää on vitun siistii". Game of Thronesilla oli ainakin aluksi ns. pervo tuottaja. Hän houkutteli ohjaajia lisäämään jaksoihin tissejä, "jos kiinnostaa". Tällä sarjalla on jonkinsortin kannabistuottaja (pomon poika?), jonka tehtävä on pitää sci-fi hippinä & kuulina.

Kuulin väittämän, jonka mukaan Discovery on ajattelevan ihmisen sarja ja The Orville on rahvaanomainen puoliparodia Star Trekistä, joten miten saakelin tyhmä on The Orville? Esimerkiksi seksuaalinen ahdistelu on vakava asia. Kuitenkin, kun pähkinäpäinen klingonimuija ahdistelee ihmismiestä, moni meistä hihittää, jos tarina jätetään kokonaisuudessaan likaisen mielikuvituksemme varaan. Uskon vakaasti, että The Orvillen luonut Family Guy -spede Seth MacFarlane lypsäisi aihetta, joten kumpi sarja tarjoaa pureksittavaa? Pitäisi selvittää.


Keskiarvo 5 jakson jälkeen:


< Jakso 1-4 --- Jakso 1-6 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< "Se on kuin yö": pid... Britney Spears vakuu... >

Keskustelut (1 viestiä)

TheOrville

24.04.2019 klo 22.22 2 tykkää tästä

The Orville on parempi. Se ei vielä oikein ekalla kaudella tiedä mitä se haluaa olla, mutta toisella kaudella sarja pääsee aivan eri tasolle. Jopa muutamia legendaarisen hyviä jaksoja The Orvillen 2 kaudella. Discovery paranee myös toisella kaudella, mutta The Orville voittaa kilpailun näistä ainakin minun mielestä. Ja vielä aika selvästi.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova