Tuorein sisältö

Barry / Kausi 2 / Jaksot 7-8 - kausi päättyy nokkelan itseironisesti, tai ei

21.05.2019 klo 23.30 | Luettu: 1117 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2: Jaksot 7 ja 8
The Audition ja berkman > block


Vannoutunut näyttelijä Sally on työllistymässä sarjan tekijöiden tuntemalla tavalla. Onnen päivä! Paitsi että toisen ammatin veteraani (palkkamurhaaja) Barry saa tarjouksen paremmasta roolista ponnisteluitta. Mutrusuu. Eikä Sally tarjouksestaan lopulta tykkää. Hän haluaa kertoa autenttisen tarinan elämästä, eikä vääristellä ongelmia tv-sarjassa, joka taantuu pyssyfantasiaksi. Kohtausten välissä etenee hölmöjen tšetšeenigangsterien juoni ilman erityistä syytä. Heh?

Seiskassa on enemmänkin näitä sisäpiiriviisauksia. Sallya ahdistaa ajatus, että kertoessaan oman tarinansa parisuhdeväkivallasta häntä voidaan juhlia tai syyttää siitä, että hän on teeman ainoa symboli. Ihmisten työmuisti on ahdas. Kettuilin sille viimeksi eilen: joidenkin mukaan se loukkaa naisia, mitä Game of Thronesin viimeinen kausi tekee tietylle naishahmolle, vaikka edelliseen yhtä suosittuun fantasiaan eli Taru sormusten herrasta -trilogiaan verrattuna Thrones on suffragettiliikkeen paluu. Asenneviasta kärsivät yhtälailla enemmistön kuin vähemmistöjen edustajat. Maailma romahtaa, jos taru ei ole tiivistettyä henkilökohtaista totuutta. Ja jos mennään vielä yleisemmälle tasolle: kaikkien aikojen paskin asia on tapahtunut tänä vuonna (luultavasti viikon sisällä), jos kysyt asiaa ihmisiltä, joille ei ole tapahtunut koskaan mitään...!! Puhunko yhä Barrysta? Juu, no, en. Sori.

Kauden päätösjakso kokee velvollisuudekseen pyöritellä kaikkia eineksiä, vaikkei hellalla gourmet-soppa ole. Gangsterit valmistautuvat taisteluun näyttelijöiden valmistautuessa esitykseensä ja Barry pohtii, pitäisikö tehdä jotakin, kun narsistinen oppi-isä on putkassa, koska psykoottinen oppi-isä juonii. Auttaako elämä Barrya näyttelemään väkevästi taas? Ei: teatterikäänne on se, että Sally valitsee "valheellisen" eli symbolisen tien ja näyttelee hauraan Sallyn sijaan nykyistä vahvaa Sallya. Se on kiehtovan ristiriitaista - ok - sille uhrattiin minuutti - Barry ehtii siis ammuskelemaankin. Keiden sopimukset ovat päättymässä? Pam pam pam! Laimeaa, mutta seuraavankin kauden katson.

Keskiarvo näille jaksoille:


Keskiarvo 16 jakson jälkeen:


< Jaksot 5-6

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Suomen huutokauppake... Lars Ulrichin pojill... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova