Tuorein sisältö

Uusi salainen agentti 007 on tumma nainen

15.07.2019 klo 14.20 | Luettu: 3397 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Niin väittää brittilehti The Daily Mail. Asian pitkän aikavälin merkitys jää arvailun varaan, mutta näin kesäpakkasilla voimme toki lämpimiksemme juhlia edistyksellisyyttä tai provosoitua.

Daniel Craigin yhä näyttelemä James Bond on jättänyt työnsä uuden elokuvan alussa. Lashana Lynchin näyttelemä agentti on perinyt koodinimen 007. Bond yrittää iskeä 007:n, mutta se ei onnistu ainakaan heti, eikä vanhoilla tempuilla.

Käsikirjoitukseen on lisäillyt naisnäkökulmaa Phoebe Waller-Bridge. Hänen aiemman lausuntonsa mukaan vanha sovinistinen Bond on yhä ajankohtainen hahmo, joten Bondin ei tarvitse muuttua: Bondia ympäröivän elokuvan sen sijaan pitää.

Craig on jättämässä Bond-sarjan. Se tulee täten olemaan osa "kuka on seuraava James Bond" -keskustelua (vähintäänkin netissä), pitäisikö naispuolisen 007:n nousta päähenkilöksi.

Kuolema saa odottaa -episodin jälkeen puhetta oli Halle Berryn näyttelemän Jinxin omasta elokuvasta, mutta se jäi tekemättä.

Lynch nähtiin juuri Captain Marvel -elokuvassa pilottina, joka on päähenkilön vanha ystävä. Lynch on britti.

Lähde: The Daily Mail

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Teinitytöt lähtevät ... Kimppakyytikytät ajo... >

Keskustelut (7 viestiä)

werewrewr

15.07.2019 klo 14.22 15 tykkää tästä

Jes! Tummaihoinen feministilesbotransu Bondiksi. Tasa-arvoisin Bondi ikinä!
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

15.07.2019 klo 14.28 5 tykkää tästä

Ihmiset: Bondit on kaavamaista tusinaviihdettä.

Myös ihmiset: Bondeja ei saa yrittää muuttaa ikinä mitenkään.

Katsotaan nyt se pätkä ensin ja arvioidaan sitten.
lainaa
herpderp

15.07.2019 klo 14.53 3 tykkää tästä

werewrewr kirjoitti:
Jes! Tummaihoinen feministilesbotransu Bondiksi. Tasa-arvoisin Bondi ikinä!

Eihän se akka Bondia näyttele vaan Bondin tilalle 007 duuniin palkattua korvaajaa. Bond on oma itsensä ja pääosassa edelleen.

lainaa
inosvh

15.07.2019 klo 15.59 5 tykkää tästä

jees. ei. jos pitaa laittaa nainen musta tai jotain niin ainoa oikea tapa on etta miesbond antaa tittelin eteenpain. siita pisteet. mut muuten feministiohjaaja ei nayta ymmartavan mitaan bondista kun yrittaa mieskatsojille suunnatun leffan muuttaa joksikin statementiksi. ghostbusters ja oceans yritti ihan samaa tekemalla miesleffasta naisystavallisen. talle satavarmasti sama kohtalo ja sen jalkeen bond 25n vaikeudet vaikuttivat helpoilta. mikseivat yrita jotain romanttista komediaa muuttaa miesmiellyttavaksi ja todeta etta kukaan ei katso
lainaa
Refloni

Rekisteröitynyt 08.01.2017

15.07.2019 klo 17.45 1 tykkää tästä

Heh. Ihan kuin olisivat halunneet oikein tarkoituksella triggeröidä mahdollisimman paljon porukkaa. Pisteet ainakin röyhkeydestä.

Minusta tässä on potentiaalia ihan perinteiseksi Bond-elokuvaksi. Bondin on selvästi tarkoitus seikkailla uuden 007:n kanssa yhdessä, enkä pitäisi mahdottomana että parin välille syntyy normaali Bond-romanssi. Tilaa hahmonkehitykselle riittää. Lopussa Bond alkaa arvostaa naisia lähes vertaisinaan ja 007 huomaa, että sovinismistaan huolimatta Bond on lopulta ihan kunnon mies.

Toisaalta taas muutos ON aika iso. Sarja voi luoda nahkansa ja syntyä uudestaan entistä parempana, tai flopata katastrofaalisesti. Mahdoton ennustaa tässä vaiheessa.
lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

15.07.2019 klo 20.19 4 tykkää tästä

James Bondien teko loppui Roger Mooren viimeiseen Bond -leffaan. Näillä uusilla elokuvilla ei ole mitään muuta tekemistä Bondien kanssa kuin roolihahmojen nimet.
lainaa
qwertypro

16.07.2019 klo 09.35 3 tykkää tästä

Rohkenisin väittää että Roger Mooren Moonraker jossa Bond lentää avaruuteen ammuskelemaan lasereilla ei ollut ehkä enää sitä mitä Ian Fleming aikanaan visioi.

Urputus alkuperäisestä visiosta poikkeamisesta on siis hiukan myöhässä.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova