Tuorein sisältö

Dark Crystal 1-2: jotkut nyt vain samaistuvat sulaneeseen muoviin

16.09.2019 klo 23.00 | Luettu: 2353 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


The Dark Crystal: Age of Resistance
Kausi 1: Jakso 2 - Nothing is Simple Anymore


Se on 85-prosenttisesti kehu, että tahtoisin (taas vaihteeksi) kokeilla "nähdyn ymmärtämistä" ja seurata sarjaa arabiaksi ilman tekstitystä. Visuaalinen toteutus pistää mielihyvähormonit pärisemään. Nukkenaamojen lihaksisto on tasoa halvaantunut, mutta pienet tyylivalinnat luovat illuusion elävien olentojen sisäisestä maailmasta. Ääninäyttely on kriittisen tärkeää, mutta ovatko sanat? Tunnen ymmärtäväni moitteetta jopa hellyyttäviä siansaksamyyriä, jotka toisaalta näyttävät Paulin Pelivideoilta eli myös allekirjoittaneelta.

Kalkkunat mehustavat tonttuja tumman kristallin avulla elääkseen ikuisesti. Vastarinta alkaa itää silminnäkijästä johtuen. Taikapuulle puhunut tonttu koheltaa ulkosalla ja kuninkaallinen tonttu tapaa turhantärkeää väkeä, ja toki otsikon mainitsema vastarinta tämmöistä tarvitsee. Kun tontut meditoivat ja mehustetun tontun ääni kuuluu, sen ymmärtää, että muisto on nyt maagisesti jaettu. Suusanallinen selitys on hyödyllinen lähinnä kun murhaajaksi lavastetun silminnäkijän isä lähtee jahtaamaan häntä: sukulaisuutta en olisi arvannut.

Kaikki on suhteellista. Kun silminnäkijätonttu hyppäsi korkeasta tornista ja kun kalkkunalta vietiin silmä kurinpitotoimenpiteenä, koin "pyhä jysäys!" -reaktion, koska tämä on nukkefantasia, jolta sielu ei odota tällaista sujuvuutta ja dramaattisuutta. Halpa ja liike-energiarajoitteinen sci-fi Beforeigners, isolla budjetilla tusinatoimintaa virittelevä Carnival Row ja mikä tahansa kykenisi samaan omilla ehdoillaan, jos itsetietoisuus olisi samalla tasolla. Teoriassa.


Keskiarvo 2 jakson jälkeen:


< Jakso 1-1 --- Jakso 1-3 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Murhamysteeri syöksy... Televisiosta tuttu D... >

Keskustelut (2 viestiä)

Dr-Tooth

16.09.2019 klo 23.53 1 tykkää tästä

Sarja ansaitsee hurraahuutoja jo siitä, että nykyaikana vielä nukkeanimoidaan oikeasti eikä tehdä jotain tietokonesimulaatiota. Ja kyllähän tämä kivasti kumartaa elokuvan suuntaan, mutta on samalla sopivasti modernisoitu... värit ovat kirkkaammat ja eloisammat, tosin kuvattu aikakin elokuvaa "onnellisempi". Kannattaa katsoa ne loputkin jaksot.
Jossain vaiheessa tuli fiilis kuin katsoisi Farscapen spinoffia ennenkuin muisti mikä taho sitä oli tekemässä... melkein tässä voisi kaivaa Muppet Show -DVD:t naftaliinista!
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

17.09.2019 klo 00.15

Pitäisi laittaa Muppet Show'n intro joka-aamuiseksi herätykseksi. Pitäisi miksata "vieraana tänään" -kohtaan oma nimi.

https://www.youtube.com/watch?v=Ozeof0uJW70
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova