Tuorein sisältö

Carnival Row 1-8: haittaako, jos päätösjakso paljastaa sarjan kopioineen Game of Thronesia?

01.10.2019 klo 23.30 | Luettu: 1902 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jakso 8
The Gloaming


Kuten sanottua, kausi on kirjoitettu lopusta kohti alkua. Päätösjakso antaa huomiolle koomisen sävyn, mutta toisaalta sarjassa on nyt järkeäkin. Varoitus: paljastan noin kaiken.

Pöhelö poliitikko Absalom ei ole murhaaja, vaikka hän on puolikeiju Legolasin salattu isä. Syytettyään murhista Legolasia, Absalom rauhoittuu ja muistelee, kuinka hän hylkäsi keijun. Legolas hylkäsi oman Helinänsä, joten Legolas osaa antaa anteeksi ja isi heltyy auttamaan Helinän putkasta. Siispä kun Legolas ja Helinä palaavat yhteen, symbolisesti Legolasin lapsuuskin eheytyy.

Pässiäijän ja nirppanokan romanssi ei edelleenkään kytkeydy pääjuoneen, mutta nyt juonia yhdistää teema, sillä pässi & nokka eivät hylkää toisiaan rasististen voimien uhatessa.

Kuka on murhaaja? Ehkä Absalomin Game of Thrones -vaimo? Myös Absalomin toinen poika ja pojan tyttöystävä ovat epäilyttäviä, mutta tylsät nuorukaiset eivät tosiaankaan ole Jaime ja Cersei Lannister.

Ovatpas, paljastaa GoT-vaimo. Ja sekunda-Cersei tiesi sen. Tyttöön on panostettu minimaalisesti, mutta se kytkeytyy aiempaan, kun hän melkeinpä puhuu erillään kasvaneiden sisarusten geneettisestä viehätyksestä. He ovat sisko ja sen veli ja ensi kaudella uhka fantasiaolennoille, vaikka heillä on fantastinen luuranko kaapissa. He ovat poliitikkoja, jotka suoltavat valheita ja tavoittelevat omaa etua vaihtelevin keinoin.

Paljastus tarkoittaa sitäkin, ettei sekunda-Jaime ole Absalomin oikea poika. Vain Legolas on. Siksi - tättärää - murhaaja tosiaan on GoT-vaimo. Sekunda-Jaime on poliittisen viran perijä, joten äiti suojeli häntä hävittämällä todisteet laillisesta perijästä.

Eikös tuo ole täsmälleen Game of Thronesin juoni? Juu, mutta kohtaukset ovat erilaisia ja murhamysteeri on vanhentunut lajityyppi, joten ihan sama. Jakso on kevyesti sarjan paras. Konna tapetaan GoT-tekniikalla, eli teleporttaamalla hänen taakseen, jotta häntä voidaan puukottaa selkään, mutta jälkipuinti vie tarinan rasismipuolta Natsi-Saksan suuntaan, eikä edes kehnosti.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Jakso 1-7 --- Jakso 2-1 >

Katsottu: Amazon Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Matt Damon kieltäyty... Margot Robbien Harle... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova