Tuorein sisältö

Carnival Row 2-1: röh köh köh, kernaasti muutin kanssasi slummeihin, keijuseni

19.02.2023 klo 23.00 | Luettu: 1380 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 1:
Fight or Flight


Tarkkoja perusteluja ei lohkea ilman lunttaamista, mutta pitkän tauon jälkeenkin koen, että 1. kausi piristyi lopussa. Viktoriaanisen ajan keijufantasia ja brutaali murhamysteeri tiesi, mitä se on tekemässä pienine ja suurine salajuonineen, vaikkei se tehnyt sitä virheettömästi sirpaleisessa vihjailuvaiheessa.

Sotaa paenneet ja ihmisten syrjimät örkit on nyt suljettu slummeihin, jossa on rautalankaa kattona. Likaisia katuja tallaavat keijut sairastavat, joten terroristihelinä Cara Delevingne ja puoliveriseksi paljastunut entinen solttu & kyttä Orlando Bloom yrittävät säätää. Koin asetelman vetoavan katkeransuloiseksi. Katkeraa: yrittäminen toivottoman natsimaisessa tilanteessa. Suloista: lähinnä keijuvaimo? Päähenkilöt varmasti ajautuvat erilleen kuten Shrek ja Fiona toistuvasti, mutta juuri nyt he asuvat kimpassa tykäten toisistaan, mikä on ihmeellisen eksoottista fantasian standardeilla.

Nuori kaupunginjohtaja jatkaa vajoamista pimeälle puolelle, mutta ehkä hän empii vielä. Osa ihmiskytistä arvostaa Bloomia, joten hänet kutsutaan tutkimaan arkaluonteista murhaa. Mummo savuaa ja aivopesee, joten siinä on yliluonnollista mysteeriä. Ei ole tarkoituskaan tietää vielä, miten mihinkään kytkeytyy pakoon lähtenyt herrasmiespässi ihmisvaimoineen, mutta heidän risteilynsä keskeyttää sotaisa ilmalaiva.

Gnääs. Ei ole tappavan terävää kerronnallista koukkua (enää/vielä), mutta saippuaoopperankin pitäisi toimia, kun mesta on helposti kiinnostavampi kuin Game of Thronesin Kuninkaansataman slummit, jonne erään sarjan oli tarkoitus sijoittua.


Keskiarvo 9 jakson jälkeen:


< Jakso 1-8 --- Jakso 2-2 >

Katsottu: Amazon Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Iron Maidenin Steve ... Järvenpään Puistoblu... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova