Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 3/73: kultainen kädenpuristus

09.01.2019 klo 17.30 | Luettu: 3052 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jakso 3
Lord Snow


Jo kiimaiselle teini-Sansalle nuken ostanut Ned pelastaa maineensa isänä palkkaamalla Aryan miekkailunopettajaksi lyhyen ja homoseksuaalisen klovnin, joka on selvästi paras maikka poikatytölle tässä kulttuurissa. Nedin yleisen nihkeyden huomioiden ope on jopa juoniaukko, sillä hän on ensimmäinen sivistynyt hepsankeikka, josta Arya pitää, ja onko Ned muka sosiaalinen peluri, joka yrittää näin tehdä Aryasta hovikelpoisen? Ehkä Ned miettii vain itsepuolustustaitoja. Hänen ja Jaimen kukkoilukohtaus ei luovu jännitteistä, vaikka se lykkää niitä muistuttamalla, että Ned halutessaan voisi arvostaa Jaimea. Kunkun turvonneen naaman alustamat käytännön ongelmat tarvitsevat hetken.

Kausi perustuu uskollisimmin hallituimpaan kirjaan, ja olen lukenut sen sitten viime katselun, joten aivot on viritetty ymmärtämään vivahteet paremmin ja mielenkiinto pysyy yllä. Aikanaan muisto Benji-sedästä haihtui miehen mukana ja Jora-poika ja hänen muurilla päivystävä isänsä tuskin rekisteröityivät sukulaisina: nyt tuntuu, että sivujuonien välillä on liimaa. Useimmilla hetkillä on enää yksi pääasiallinen merkitys, mikä on väistämätöntä ja riittävää. Danyn painuminen puskaan, jotta hän voi riidellä nilkkiveljensä kanssa, on tarpeellinen, mutta ympäröivään laatuun nähden tekemällä tehty sessio, jos nipottaa pitää. Cat putkahtaa pääkaupunkiin pari minuuttia Nedin jälkeen, mutta pitkät siirtymät ovat arkea, kun Danyn menkatkin ovat jo kuukausia myöhässä.

Irstas kääpiö ei usko hattivatteihin mukisematta, mutta hän tarkkailee ympäristöä terävästi ja vakavoituu vanhojen miesten pyytäessä apua. Hän saattaisi vakiintua luotettavimmaksi herrasmieheksi nyt, ellei hän lopussa pissaisi muurin yli ja kättelisi saman tien Jonia hyvästeiksi. Jakson huippu oli itselleni Nedin ja Catin hyvästit, koska he eivät muistaakseni enää tapaa ja naamoista näkee, että he tiedostavat tämän mahdollisuuden.


Keskiarvo 3 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 2+1 kertaa
Tippa silmässä: 2+1 kertaa


< Jakso 1-2 --- Jakso 1-4 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Pimiä ja Hintikka yh... 24 jatkuu pian - jap... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova