Tuorein sisältö

Disenchantment 2 - juttu 5: fantasia-Simpsonit yrittää olla steampunk-Futurama

07.10.2019 klo 23.00 | Luettu: 798 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Osa 2: Jaksot 9-10
The Electric Princess ja Tiabeanie Falls


Nauroin parillekin jutulle ensimmäisten uusien jaksojen aikana, mutta nyt koen vääntyväni alikriittisestä ylikriittiseksi. Oletin kuivien juttujen alustavan tulevaa, kunnes tilanne nollaantui, jotta irtojutut voivat pyöriä ympyrää. Prinsessa Bean on nähnyt unia noitaäidistään, joten lopuksi sentään - näemme tarinan steampunk-tiedemiehestä, jonka ilmalaiva ammutaan alas.

On se ihmeellistä, kun sarja keksii toimivan kestovitsin. Bean sanoo, mitä laitteet ovat, jolloin tiedemies korjaa, että "sukellusvene" on kylläkin "sähkökala". PIH-HEH. Tms. Jos sarja pitäisi kiinni jatkuvuudesta, ja satumiljöistä otettaisiin irti kaikki, tai edes jotakin, se voisi innostaa, jos 4. kauden päätös lupaisi seuraavan kauden olevan silkkaa steampunkia. Käytännössä Bean kuulee pahasta juonesta ihmeteltyään hetken steampunk-kaupunkia, joten on loogista veikata, ettei steampunkia mainita enää koskaan, kunhan Bean pakenee. Nähtäväksi jää.

Sitä en odottanut, että Bean ampuu vahingossa isäänsä mukaan tarttuneella pistoolilla. Päätösjakso siedettävästi alleviivaa "viimeaikaiset saavutukset" oikeudenkäynnissä, hovijuonittelijoiden yrittäessä vaihtaa kuninkaan. En tiedä, mitä taustapahveilta pitäisi odottaa, mutta prinssin käytös ei ole aina johdonmukaista, kun yhden jakson ainoa pointti oli se, että Bean tulee toimeen broidin kanssa.

Jos viimeinen kuva olisi se, että roviolta pelastunut Bean tapaa satunnaisia myyräihmisiä, sanoisin paskat tästä, mutta Beanin äiti tekee paluun. Useamman tunnin sitä odotettuani tunnen itseni vähemmän dementoituneeksi.


Keskiarvo 20 jakson jälkeen:


< Jaksot 7-8

Katsottu: Netflix


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Eric Clapton kesäkuu... Roskilde julkisti li... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti


510


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova