Tuorein sisältö

Isaac Asimovin Säätiö kuvataan vihdoinkin: galaksin keisari ja ainoa toivo on palkattu

24.10.2019 klo 22.12 | Luettu: 1744 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Säätiö eli Foundation on Isaac Asimovin klassinen tieteiskirjasarja. Tarinan mittakaava ei juuri eeppisemmäksi muutu. Kaukaisessa tulevaisuudessa uuden tieteenhaaran luonut tiedemies ennustaa, että galaktinen imperiumi tulee hajoamaan satojen vuosien sisällä, mitä seuraa kymmenien tuhansien vuosien kaaos. Hän perustaa ensyklopediaprojektin, jonka on tarkoitus lyhentää kaaoksen aika murto-osaan. Jatko-osat seuraavat tilanteen kehittymistä.

Hollywood on yrittänyt pureutua aiheeseen reilut 20 vuotta. Useiden vaiheiden jälkeen Apple TV+ on luvannut tuottaa aiheesta ison budjetin tv-sarjan. Sarjoista Mad Men ja Chernobyl tuttu Jared Harris näyttelee mainittua tiedemiestä. Pushing Daisies -sarjasta ja Hobitti-trilogiasta tuttu Lee Pace näyttelee galaksin keisaria.

Rupert Sanders ohjaa pilottijakson, eli asettaa sarjalle tyylin. Sandersin elokuvia ovat Lumikki ja metsästäjä ja Ghost in the Shell. Tuottajiin lukeutuu jokapaikanhöylä David S. Goyer, jonka luomia tv-sarjoja ovat mm. Flashforward ja Da Vinci's Demons.

Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kuvia Slipknot-pomon... Black Sabbath -rumpa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova