Tuorein sisältö

The Handmaid's Tale 2-6: veritekoja vaimon korkkaamisesta pommi-iskuun

16.11.2019 klo 23.00 | Luettu: 1420 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2: Jakso 6
First Blood


June juuri lakkasi vuotamasta ja sikiö voi hyvin, joten ei ole pelkoa, että "First Blood" viittaa kuukausikierron jatkumiseen. Irvistin takaumien veriteoille, mutta nimi ei viittaa yksin niihinkään, vaan lopussa orjatar suorittaa ensimmäisen terrori-iskun. Kuten sanottua, nykyajan teemojen pohjalle rakentuva diktatuuri on tuhannesti kiinnostavampi aihe kuin moisen diktatuurin kaatoyritys, mutta jos sarja valitsee ilmeisen polun, on aika kävellä sitä pitkin.

Emäntä kyttäsi ja hipelöi Junea psykoottisesti. Sairaalareissun jälkeen sama jatkuu vaihteeksi kohteliaammin, muttei kauaa. Takaumien tukemana jakso toistaa senkin, että emäntä on alustavasti ymmärrettävässä, mutta ei hyväksyttävässä mielentilassa hurahtanut ääriaatteeseen, ja hän on traaginen hahmo lapsettomana kotirouvana. Takaumissa hihhuleita ei kuunnella. Nykyisyydessä autokuskin teinivaimo edustaa aivopestyä sukupolvea yrittäessään suorittaa Jumalan vaatimat aviovelvollisuudet kuskin niskuroidessa. Teinivaimo onnistuu. Viittaako jakson nimi myös hääyöhön? Pirullisuuden maksimoivassa hihhulisarjassa viittaisi.

Kerronta jatkuu sujuvana, mutta hitaana. Junen ja emännän uusimmat naljailut, ja se, kuinka June pelastaa itsensä isännän "kohteliaalta" raiskausyritykseltä, palauttavat Junen tuttuun pisteeseen. Junen jo unohtunut sekoaminen pakoyrityksen jälkeen vaikuttaa nyt tempulta, jolla edistymisen illuusio säilyi. Jakson viime sekunneilla posahtaa. June ei osallistunut siihen, mutta se takuulla muuttaa kaiken. Tai mitäs jos June kärsiikin pari jaksoa iskun seurauksista ja sitten tilanne nollaantuu taas, jotta June voi kärsiä pari jaksoa vaikka avaruusolentojen hyökkäyksestä?


Keskiarvo 16 jakson jälkeen:


< Jakso 2-5 --- Jakso 2-7 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kaikkien aikojen par... Sin City suuntaa tel... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova