Tuorein sisältö

BoJack Horseman loppuu 4/8: jos et parempaan pysty, kohtele muita kuin kompostijätettä

06.12.2019 klo 21.30 | Luettu: 1628 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 6: Jaksot 7-8
The Face of Depression ja A Quick One, While He's Away


Maailma olisi parempi paikka, jos ihmisiä ei kohdeltaisi kuin roskaa vaan kuin kompostijätettä tiedostaen, että kompostijäte on lähellä roskaa, mutta se saattaa vielä saavuttaa korkeamman arvon. Siinä taisi olla kauden suuri viisaus. Viisaus ei väitä, että maailmasta tulisi hyvä paikka, mutta voisihan se olla edistystä. On tosin huomattava, että ympäristötoimet ovat roskaakin pahempi asia tietylle porukalle, joka ihmisiä roskaksi luokittelee.

"Masennukselle antaa kasvot" ylipirteä Mr. Beanutbutter, joka on manipuloitu masennusaiheiselle kiertueelle, BoJackin ollessa yksityisellä sellaisella. BoJack pysyy selvin päin ja ironia ja irtovitsit eivät tule sen tielle, etteikö hän vaikuttaisi edistyvän eli hyväksyvän arjen harmauden ja ihmissuhteiden epämääräisyyden. Tukan värjäämisen lopettaminen on sympaattinen symbolinen askel. Sankarilla on ollut selviä vaiheita aiemminkin, joten realistinen sahaaminen on nähty, ja on selvästi aika lopettaa sarja jonkinlaisen keskitien löytämiseen, jos ei ongelmien ratkaisuun.

Tekijöiden tuumiessa, että he olisivat voineet jatkaa, puhetta oli sivuhahmojen seikkailuista. Juu ei kiitos. 8 jakso poukkoilee taas sinne tänne showbisnessatiirin nimissä ja ilmaistakseen, että julkisuuteen tulevat BoJack-skandaalit ovat viimeinen vaihe. Arvostelen tuon sanoilla "kohtuuhauskaa" ja "ok", mutta en pidä siitä, että BoJack ja nyt myös keskeisimmät tukijoukot sivuutetaan. Tekemisen järjestäminen koko ydintiimille ja ehyet puolen tunnin tarinat ovat helpommin nieltäviä kaavoja.

Keskiarvo näille jaksoille:


Keskiarvo 6. kaudelle:


< Jaksot 5-6 --- Jaksot 9-10 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kulti, kutistin kaka... Huutokaupan metsästä... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova