Tuorein sisältö

Sex Education 2-2: Gillian Anderson vihdoin antaa sitä

23.01.2020 klo 23.00 | Luettu: 4620 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 2


Nelikymppiset teinit on normaali käytäntö, mutta aikuisten keski-iän pitäisi olla 70. Ruttuisimpia teinejä ja sileimpiä opettajia ei erota toisistaan, mikä on kiusallista esimerkiksi kun teiniltä seksineuvoja kyselevällä partareuhkalla on seksisuhde sileään kollegaan. Kun Gillian Andersonin näyttelemä terapeutti ensi kertaa avaa sex-fileet möreästi kikattaville, paksusti meikatuille karpaasiteineille, on tunnetasolla vaikeaa muistella omaa yläasteaikaa. Pennut ovat korkeintaan 16, koska high school on mainittu ja tämä on Iso-Britannia? Keskiajalla puolet näistä kuolisivat vanhuuteen ennen valmistumista.

Miksi edes katson tätä? Potentiaalisten otsikoiden vuoksi? Andersonin hahmo ei ota hikiä spiikkinsä vastaanotosta, vaan pyrkii selvittämään, minkälaista seksiopetusta partareuhka on antanut. Kikatus jatkuu, kun partareuhka vastaa tyhmään kysymykseen, mutta kun ranskalainen oppilas tahtoo tietää homoseksiin parhaiten soveltuvan liukasteen, teinit suhtautuvat teemaan hiljaisella kunnioituksella. Öö. Hienoa, utopiassa.

Viime kaudella koulukiusaajakin paljastui homoksi, mutta hän sai lähtöpassit. Nyt hän on armeijakoulussa, jossa jokainen näyttää vanhemmalta kuin nuoret sotilaat juuri katsomassani Taisteluläheteissä, mutta kuten viime jakso vihjasi, isot käänteet olivat vain cliffhangereita, jotka kumotaan. Andersonin hahmon odysseian ohella olen kiinnostunut näkemään, miten kiusaajan ja kiusatun potentiaalinen suhde jatkuu, kun kiusatulla on jo muutakin vipinää. Muut konfliktit tiivistyvät tänään mietteeseen "kasvakaa nyt jumalauta aikuisiksi".


Keskiarvo 10 jakson jälkeen:


< Jakso 2-1 --- Jakso 2-3 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Viimeisen keikkansa ... Klassinen (?) Pokémo... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova