Tuorein sisältö

Servant 1-7 ja 1-8: juuri kun helpotti, kumivauva palaa

25.01.2020 klo 23.00 | Luettu: 1996 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jaksot 7 ja 8:
Haggis ja Boba


Joko on lupa hengittää? Isi ja lapsenlikka eivät keskustele kumivauvan henkiinheräämisestä, mutta "sosiaalisen älyn" keinoin piruparat puhuvat asian sivusta. Äityli luulee olevansa tasapainoinen. Se on kumivauvaa suositellut terapeutti, jonka hämmentää soppaa huomioimalla, että lelusta voisi jo luopua.

Hahmojen yhteisen itsepetoksen jatkaminen vaiheittain on kiintoisaa ja kustakin jaksosta tarttuu mukaan jotakin. Edellisten jaksojen isoimmat ideat on kuitenkin unohdettu toistaiseksi ja olo on hieman huijattu, kun totuutta yritetään salailla, kunnes terapeutille vain sanotaan, että lapsenvahti toi mukanaan oikean vauvan. Se ei ole pähkähullua oikein esitettynä.

Debytoiva isoisä hyväksyy idean vauvan vaihtamisesta nopeimmin. Hän ehdottaakin sitä. Hän ei tosin tiedä, että idea on tulilla, sillä vauva on taas kumia 8. jaksossa. Jakso on enon. Traumatisoitunut mies kiikkuu romahduksen partaalla yrittäessään ymmärtää, minne vauva katosi. Kun lapsenvahti palaa, hän ei reagoi tilanteeseen, joten odotin hievahtamatta vahvistusta jollekin epäilykselleni. Muuttuuko vauva oikeaksi kuunvalossa?!

Vastausta ei tule, mutta jännitteille saadaan huipennus. Jakso on erinomainen sitä lukuunottamatta, että lapsenvahtikin oppii totuuden alkuperäisen vauvan kuolemasta, mutta katsoja ei. Sarja vaihtelee näkökulmaa sujuvasti, mutta on iso munaus myöntää katsojan olevan ulkopuolinen, jonka kusetus on pääasiallinen tavoite.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Jaksot 1-5 ja 1-6 --- Jaksot 1-9 ja 1-10 >

Katsottu: Apple TV+, iPadilla

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Bambin uusi versio t... The Mars Volta ja Ma... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova