Tuorein sisältö

Servant 1-9 ja 1-10: tarjoilija, vauvassani on kärpänen ja pullassani istukkaa

29.01.2020 klo 23.00 | Luettu: 1851 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jaksot 9 ja 10:
Jericho ja Balloon


Ja sitten jotakin pelottavaa, eli takauma alkuperäisen vauvan kohtalosta. Vauva syntyi ulistakseen. Kun kokki-isi lähti työmatkalle, ylipirteä mutta turhautuneena kyyninen ja narsistinenkin äiti joutui pärjäämään yksin. Oli hellettä. Isin kinkku toimitettiin etuajassa, joten pian kärpäset pyörivät sen tai jonkin ympärillä.

Kumivauvan edeltäjän kuolema on sarjan ainoa iso sattumus, mutta hahmoista on maalautunut rikkaan ristiriitainen kuva, joten mikä tahansa selvennys riipaisisi. Jos sarja olisi alkanut näin, kyse olisi vain tai "vain" kärkevästä raskauden jälkeisestä masennuksesta, mutta tässä vaiheessa useamman henkilön itsepetos on osa tragediaa, mitä korostetaan leikkaamalla välillä nykyhetkeen. Juoni eteneekin, kun lapsenvahti yrittää saadan äidin muistamaan.

Kauden päätöksen jännittävin kohtaus on jälleen jekku, kun poliisit saapuvat ristiäisiin muusta syystä kuin oletit. Ihmettelin alussa, miten sarja aikoo jatkua ja se selviää. Äiti ei virallisesti muista tapahtunutta, mutta hän on niin lähellä, että vielä 1 ja sitten 1 jakso pitää katsoa. Isi menettää toisenkin aistin ja irtautuu 20% todellisuudesta aiemman 20%:n päälle.

Yliluonnollisuuden mahdollisuus pidetään pöydällä. Lapsenvahdin zombiesetä paljastuu kulttijohtajaksi ja muutkin hihhulit moikkaavat lapsenvahdin lähtiessä mukaan. En ole innoissani tv:n cliffhanger-kulttuurista, mutta jos olisin, jaksohan on hieno! Jos kaudella ei mielestäsi tapahtunut yhtään mitään, niin kysyn ensin, mitä mieltä olit jatkuvasta kokkailusta? Vegaanisesta näkökulmasta se kaikki on Hannibal Lecter -shittiä, kuten tulee osoitetuksi, kun isi syöttää istukan ristiäisvieraille hippiteorioita kunnioittaen.


Keskiarvo 10 jakson jälkeen:


< Jaksot 1-7 ja 1-8 --- Jaksot 2-1 ja 2-2 >

Katsottu: Apple TV+, iPadilla

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Mitä ihmettä, Stallo... Kurosen grilli lämpe... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova