Tuorein sisältö

BoJack Horseman loppuu 6/8: masentavinta olisi huomata, ettei masentuminen kannata

04.02.2020 klo 23.00 | Luettu: 2347 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 6: Jaksot 11 ja 12
Sunk Cost and All That ja Xerox of a Xerox


Sarja ei ole iskevimmillään, mutta ideoilla on yhä painoa. Viimeksi Diane järkeili, että jos hän ryhtyy kirjoittamaan myyvää hömppää, hän tuntisi, että hän olisi voinut tehdä niin aiemmin ja sitten masentaisi, että elämä on ollut kurjaa ilman syytä. Nyt BoJack tiuskaisee, että onpas hyötyä pistää elämä kuntoon, kun menneisyys palaa kummittelemaan. Tunnistan näitä juttuja itsestäni. Huonot elämäntavat ja epäonnistuneet projektit tuntuisivat vielä kamalammilta, jos sitä ryhdistäytyisi ja puolessa vuodessa onnistuisi jossakin - tai ehkä eivät, mutta kaikkea päässä pyörii.

BoJack yrittää vakavissaan pitää kurssin. Paljastusjuttu pakottaa hänet tv-haastatteluun, joka jätti ristiriitaisiin tunnelmiin. Menneisyyden kohtaaminen raitistumisen jälkeen on se luontevin käänne. Julkkisten julkisia avautumisia ironisoidaan ja BoJackia silti kunnioitetaan ponnistelijana. En voi sanoa, ettei paljastusjuoni ole animaatiomainen, kun päävastuussa oleva kieltolainaikainen seurapiirisika (?) on hupaisan pirteää hölynpölyä, mutta suhteellisen hillitty haastattelu ei rekisteröidy inspiroituneena kerrontana.

Yksi teoriassa terävä hetki on se, kun haastattelija alleviivaa BoJackin vaikuttaneen kuolleen ryyppykaverin elämään, vaikka BoJack väitti, ettei hänellä ole valtaa muihin. Se on kiva, kun piirrossarja on näin kypsä, mutta tavallinen sarja todennäköisesti tehostaisi väittämää sivuhahmojen reaktioilla, mitä tämä sarja ei voi tehdä ainakaan nopeasti ja käytettyään ylimääräisen ajan tuttuihin ylilyönteihin.

Keskiarvo näille jaksoille:


Keskiarvo 6. kaudelle:


< Jaksot 9-10 --- Jaksot 13-14 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Sideways julkisti re... Tikkurila Festivaali... >

Keskustelut (1 viestiä)

Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

05.02.2020 klo 10.11

Haastattelun ja sen jatko-osan kohdalla huomasin, miten hyvin olen jotenkin oppinut BoJackin tuntemaan. Vähän arvasin, mitä tapahtuu, ja että näin tapahtuu, ja jotenkin samaan aikaan kävi sääliksi, suututti ja nolotti. Ihan hyvin piirrossarjalta. Mutta joo, kokonaisuutena tässä ei olla sarjan huippukohdissa, vaikkei pallo täysin putoakaan missään vaiheessa.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova