Tuorein sisältö

Kidding - juttu 6: varmasti arvuuttelu loppui ja Jim Carrey on Jokeri?

10.02.2020 klo 23.00 | Luettu: 2452 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2: Jaksot 1-2
The Cleanest Liver in Columbus, Ohio ja Up, Down and Everything in Between


Ei olisi fiksua arvostella muutakaan valvottuani Oscar-yön, mutta päässäni pimpahteli, kun koetin muistaa, mitä Kidding on säätävinään. Jim Carreyn näyttelemä lastenohjelman setä sekoaa. Syksyllä luulin saaneeni vainun siitä, kuinka psykoosi on jo pahempi kuin sarja avoimesti myöntää, mutta se nimenomainen olettama oli väärä, vaikka "herra Pickles" kauden lopuksi ajoi ex-vaimon poikaystävän yli. Nyt kiltistä koomikosta tuli Jokeri? Kun väitin, että Joaquin Phoenixin Oscar-Jokeria olisi helpompi arvostaa, jos kyseessä ei olisi virallinen Jokeri, viittasin juuri tällaiseen, jossa suunnan avoimuus on (enimmäkseen) jännää.

Alku on mustassa koomisuudessaan kylmien väreiden väärti, kun poikaystävää kärrätään paniikissa sairaalaan. Perussetillä jatketaan, kun Pickles hyötyy kilpailijan koomasta. Omasta mielestään hän yrittää kertoa totuuden, eli sievistelyn korruptoima sielu kokee olevansa parempi kuin hän on. Pian totuus ulostuu. Viime kaudella Picklesin siskon käytös herätti epäilemään, että Pickles vain kuvittelee siskon käyttäytyvän oudosti, mutta on selvää, ettei sisko oikeasti piittaa murhayrityksestä ja vaisuiksi jäävät muidenkin reaktiot, mikä toki on tarkoituksellista.

Sivuhahmojen epämääräisyys on sarjan heikkous, mutta tänään huomio pysyy mukavasti Picklesissä. Kun hän vastentahtoisesti lahjoittaa päihteettömän maksansa viipaleen uhrilleen, hän leikkauksen aikana päätyy fantasiamaailmaansa ja sarja on jälleen elementissään. Picklesin vuorovaikuttaessa kiroilevien pehmolelujensa ja uhrinsa kanssa musikaalimaisesti, hän tekee oivalluksia elämästään ja on helppo nähdä hänet hänen omilla silmillään. Turhaudun taas ensi viikolla suunnanvaihdoksiin, mutta huippuhetket ansaitsevat ablodit aina joskus.

Keskiarvo näille jaksoille:


Keskiarvo 12 jakson jälkeen:


< Juttu 5 --- Juttu 7 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Harley Quinnin taika... Cradle Of Filthin mi... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova